ΚΟΣΜΟΣ

Tοποθετούν πυραύλους σε ταράτσες ενόψει της Ολυμπιάδας

Tοποθετούν πυραύλους σε ταράτσες ενόψει της Ολυμπιάδας

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η επικείμενη τοποθέτηση πυραύλωναπό το βρετανικό στρατόσε συγκεκριμένα κτίρια του Λονδίνου, αφού είχε να γίνει κάτι τέτοιο από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο την αποτροπή μιας ενδεχόμενης επίθεσης από αεροσκάφη και εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς του 2012.

Σε πρώτη φάση ο στρατός και το υπουργείο Αμυνας θα εγκαταστήσουν μία συστοιχία πυραύλων στην σκεπή ενός πύργου ,ενός μπλοκ κατοικιών που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Ανατολικό Λονδίνο, ενώ μέχρι τους Ολυμπιακούς θα έχουν εγκατασταθεί και σε άλλες τοποθεσίες.

Την έντονη διαμαρτυρία τους έχουν εκφράσει οι κάτοικοι της περιοχής που θα εγκατασταθεί η πρώτη συστοιχία, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Μπράιαν Γουέλαν.

Όπως τόνισαν δεν έλαβαν καμία ενημέρωση από τις αρχές σχετικά με το θέμα.

Πάντως τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο υπουργός Αμυνας Φίλιπ Χάμοντ είχε ανακοινώσει το μέτρο αυτό από τον Νοέμβριο για να ευθυγραμμιστεί η Βρετανία με τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας που απαιτούνται για τους Ολυμπιακούς και τα οποία τηρήθηκαν στο Πεκίνο το 2008.