ΚΟΣΜΟΣ

Tέξας: Τα ανθρώπινα δράματα πίσω απο το μακελειό - «Ανυπομονούσε να πάει στο γυμνάσιο»

Tα πρόσωπα των θυμάτων της τραγωδίας στο Τέξας
Tα πρόσωπα των θυμάτων της τραγωδίας στο Τέξας

Οι ΗΠΑ θρηνούν τον τελευταίο μαζικό πυροβολισμό και αποχαιρετούν 19 παιδιά και δύο δασκάλες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε στο Τέξας. Γροθιά στο στομάχι οι ανθρώπινες ιστορίες που βλέπουν το φως και τα σπαρακτικά αντίο συγγενών και φίλων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξύπνησαν «παγωμένες» μετά το νέο μακελειό αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο, όπου ένας ένοπλος σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικες . Οι ανθρώπινες ιστορίες και ο αποχαιρετισμός των οικείων τους προκαλούν ανείπτωη θλίψη και συγκίνηση Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα θύματα πήγαιναν στην τέταρτη τάξη του δημοτικού σχολείου και ο μικρότερος όλων ήταν μόλις 8 ετών.

Ο 8χρονος Uziyah Garcia, αναγνωρίστηκε από την οικογένειά του ως ένα από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην επίθεση. «Το πιο γλυκό αγοράκι που έχω γνωρίσει ποτέ», είπε ο παππούς του Γκαρσία, Μάνι Ρένφρο, στο Associated Press.

Ο Uziyah, το νεότερο θύμα του μακελειού ήταν μόλις 8 ετώνΑ.Ρ

«Δεν το λέω μόνο επειδή ήταν εγγονός μου». Ο μικρός τον είχε επισκεφθεί για τελευταία φορά στο Σαν Άντζελο κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων διακοπών και ο παππούς του τον μάθαινε ποδόσφαιρο.

Η ητέρα της Jailah Nicole Silguero επιβεβαίωσε τον θάνατο της κόρης της σε μια ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας: «Γιατί γιατί μωρό μου… Πέταξε ψηλά, η γιαγιά και ο παππούς σε περιμένουν με τα χέρια ορθάνοιχτα μωρό μου… Θα μας λείψεις τόσο πολύ, αγαπημένη μου ξανθούλα»

Η μητέρα του 10χρονου Xavier Lopez είπε στην Washington Post ότι πριν από το μακελειό τον είχε μόλις παρακολουθήσει να λαμβάνει ένα βραβείο. Δεν ήξερε τότε πως ειναι η τελευταία φορά που θα τον έβλεπε. «Ήταν αστείος, ποτέ σοβαρός και το χαμόγελό του δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Έκανε τους πάντες χαρούμενους» είπε η Felicha Martinez.

Ο Xavier Lopez

Tου άρεσε το ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ και τα καλλιτεχνικά ήταν το αγαπημένο του μάθημα: «Του άρεσε κάθε δραστηριότητα στην οποία μπορούσε να είναι δημιουργικός και κυρίως να σχεδιάζει… Πραγματικά ανυπομονούσε να πάει στο γυμνάσιο».

Η Λίζα Γκάρζα, 54 ετών, από το Άρλινγκτον του Τέξας, θρήνησε τον θάνατο του ξαδέρφου της. «Ήταν απλώς ένα αγαπητό 10χρονο αγοράκι, που απολάμβανε τη ζωή, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτή η τραγωδία επρόκειτο να συμβεί. του άρεσε να χορεύει με τα αδέρφια του, τη μαμά του. Το γεγονός μας σήμάδεψε όλους».

Ανάμεσα στα θύματα και η 10χρονη Amerie Jo Garza. Ο πατέρας της, Angel Garza, είπε στο ABC News ότι το κορίτσι είχε μόλις κλείσει τα 10 της χρόνια στις 10 Μαΐου.
«Σας ευχαριστώ όλους για τις προσευχές και τη βοήθεια στην προσπάθεια να βρω το μωρό μου», είπε στο δίκτυο ABC «Βρέθηκε.

Η μικρή μου αγάπη τώρα πετάει ψηλά με τα αγγελούδια από πάνω. Παρακαλώ μην θεωρείτε δεδομένο ούτε ένα δευτερόλεπτο. Αγκαλιάστε την οικογένειά σας. Πείτε τους ότι τους αγαπάτε. Σ 'αγαπώ Amerie Jo. Πρόσεχε τον αδερφό σου για μένα»

Η 10χρονη Άμερι είχε μόλις γιορτάσει τα γενέθλιά της

Ο Garza ήταν μεταξύ πολλών γονέων που επέκριναν τους νόμους οπλοκατοχής των ΗΠΑ. «Θα πρέπει να έχουμε περισσότερους περιορισμούς, ειδικά αν αυτά τα παιδιά [οι ένοπλοι] δεν έχουν σώας τας φρένας και το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι απλώς να πληγώσουν ανθρώπους, ειδικά τα αθώα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο», είπε.

Η γιαγιά της μικρής είπε στη Daily Beastοτι το νεαρό κορίτσι ήταν «υπερ-εξωστρεφής» και της άρεσε να τα πηγαίνει καλά στο σχολείο. Τραυματίστηκε θανάσιμα όπως είπε προσπαθωνας να καλέσει την άμεση δράση «Πέθανε σαν ηρωίδα προσπαθώντας να βρει βοήθεια για εκείνη και τους συμμαθητές της», είπε η γιαγιά της

Η δασκάλα της τετάρτης τάξης Εva Mireles σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς. Εργαζόταν στη σχολική περιφέρεια Uvalde για 17 χρόνια, είπε η θεία της δασκάλας, Lydia Martinez Delgado. Ένας γείτονάς της είπε στη New York Post ότι ήταν εξαιρετικά αγαπητή.

H Εύα Μιρέλες, μία απο τις δύο δασκάλες που δολοφονήθηκαν

«Είναι τραγικό που συνέβη αυτό σε ένα τέτοιο άτομο», είπε ο γείτονας, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί. «Ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος και έβγαζε τα χαριτωμένα σκυλιά της στις βόλτες και χαιρετούσε τους πάντες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν παντρεμένη με τον Ruben Ruiz, έναν αστυνομικό, και είχαν αποκτήσει μια κόρη. Η θεία της είπε επίσης ότι η ανιψιά της ήταν περήφανη για τη διδασκαλία της και ότι της είχαν πει ότι σκοτώθηκε προστατεύοντας τους μαθητές της. «Ήταν η ψυχή του πάρτι», είπε σε δήλωσή της στο ABC. «Είμαι έξαλλη που συνεχίζονται αυτοί οι πυροβολισμοί. Αυτά τα παιδιά είναι αθώα. Τα τουφέκια δεν πρέπει να είναι εύκολα διαθέσιμα σε όλους».

Το δεύτερο ενήλικο θύμα ήταν η δασκάλα Irma Garcia. Σύμφωνα με το προφίλ στο σχολείο δίδασκε μαζί με τη Μireles και υπηρετούσε στο συγκεκριμένο σχολείο εδώ και δύο δεκαετίες. Ήταν παντρεμένη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.

H Ίρμα Γκαρσία

Το NBC ανέφερε ότι ο γιος της ενημερώθηκε από μια φίλη των αρχών επιβολής του νόμου ότι και αυτή σκοτώθηκε προσπαθώντας να προστατεύσει τους μαθητές της.

Ο Rogelio Torres, 10 ετών άφησε επίσης την τελευταία του πνοή στο σχολείο του.r

Ο μικρός Ροχέλιο


«Σας ευχαριστώ για τις προσευχές και που προσπαθείτε να βοηθήσετε να βρω τον ξάδερφό μου, μου ραγίζει η καρδιά να πω ότι ο [Rogelio] μου είναι τώρα με τους αγγέλους. Θα μου λείπεις για πάντα και θα σε αγαπώ άγγελέ μου», έγραψε ο ξάδερφός του στο Twitter.

Η Kadence Elizabeth αναγνώρισε την αδερφή της, Makenna Lee Elrod, ως ένα από τα θύματα. «Γλυκιά αθώα αδερφή μου… η καρδιά μου θα σπάει πάντα για πάντα για σένα αγάπη μου… Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά kenna wenna. Καλή διασκέδαση με τους αγγέλους σου στον παράδεισο κοριτσάκι», έγραψε.

Σε ένα σπαρακτικό βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο Facebook από έναν δημοσιογράφο, ο πατέρας της Makenna ρωτούσε αν ήταν δυνατόν να φτάσει σε ένα γραφείο τελετών. Όταν ρωτήθηκε γιατί το ρώτησε αυτό, απάντησε:

«Επειδή δεν μπορούμε να βρούμε την κόρη μου». Η Daily Mirror αργότερα ανέφερε ότι μία οικογενειακή φίλη της 10χρονης επιβεβαίωσε τον θάνατό της. «Sweet Makenna Rest in Paradise! Η καρδιά μου ραγίζει καθώς η κόρη μου η Κλόε την αγαπούσε τόσο πολύ!».

Η Annabell Guadalupe Rodriguez, 10 ετών σκοτώθηκε στο μακελειό. Ο ξάδερφός της ήταν στην ίδια τάξη με εκείνη και επίσης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε απο τον 18χρονο μακελάρη.

Σχετικές ειδήσεις