ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη - Η ώρα της ετυμηγορίας

Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη
Τι δήλωσαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών
AP

Οι συζητήσεις των ενόρκων για τη «μάχη» για συκοφαντική δυσφήμιση μεταξύ του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ ξεκίνησαν μετά από έξι εβδομάδες δίκης στη Βιρτζίνια.

Ο 58χρονος Τζόνι Ντεπ μήνυσε την πρώην σύζυγό του για 50 εκατομμύρια δολάρια για ένα άρθρο που έγραψε στο οποίο ισχυρίστηκε ότι είναι θύμα κακοποίησης. Η 36χρονη Άμπερ Χερντ, άσκησε ανταγωγή για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το BBC, ο δικηγόρος του Ντεπ ζήτησε από τους ενόρκους «να κάνουν την κυρία Χερντ να λογοδοτήσει για τα "ψέματά" της». Η ομάδα της Χερντ, με τη σειρά της, είπε ότι Ντεπ είναι ο νταής και ο κακοποιός, που δεν πρέπει να εμπιστεύονται.

Η επταμελής ομάδα των ενόρκων πρέπει να καταλήξει σε ομόφωνη απόφαση στην ετυμηγορία της. Μετά τα τελικά επιχειρήματα και των δύο πλευρών, ξεκίνησαν τις συζητήσεις.

Ο Μπέντζαμιν Ρότενμπορν, δικηγόρος της Χερντ, υπενθύμισε στους ενόρκους μηνύματα μεταξύ του Ντεπ και των φίλων του, που έλεγαν ότι εκείνος ήθελε να την βλάψει.

Αντίθετα, η δικηγόρος του Ντεπ, Καμίλ Βάσκεθ, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της Χερντ για κακοποίηση «άγριες, υπερβολικές και απίθανες». «Υπάρχει ένας κακοποιός σε αυτή την αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά δεν είναι ο κύριος Ντεπ», είπε η Βάσκεθ, επαναλαμβάνοντας μία ηχογραφημένη συνομιλία στην οποία η ηθοποιός παραδέχεται ότι χτύπησε τον τότε σύζυγό της.

Η δικαστική μάχη, που μεταδόθηκε ζωντανά σε καθημερινή βάση, συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ηθοποιοί άσκησαν σοβαρές κατηγορίες για συναισθηματική, σωματική και λεκτική κακοποίηση ο ένας στον άλλον.