ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Το σπαρακτικό αντίο της 15χρονης που έχασε και τους δύο γονείς της στο μακελειό

Θλίψη για το μακελειό στο Τέξας
Θλίψη για το μακελειό στο Τέξας
ΑΡ

Συγκινεί η αποχαιρετιστήρια επιστολή που έγραψε μία έφηβη στους γονείς της που έφυγαν απο τη ζωή μετά την τραγωδία στο Τέξας. Η μητέρα της είναι μία απο τις δύο δασκάλες που δολοφονήθηκαν και ο πατέρας της έφυγε απο τη ζωή λίγο μετά απο καρδιακή προσβολή

Η Ίρμα Γκαρσία δολοφονήθηκε μαζί με τη δασκάλα Εύα Μιρέλες και 19 μαθητές την Τρίτη όταν ο τρελός ένοπλος Σαλβαδόρ Ράμος άνοιξε πυρ σε ένα σχολείο και ο σύζυγός της πέθανε από καρδιακή προσβολή λίγες μέρες αργότερα.

Ο σύζυγος της Χοσέ Αντόνιο πέθανε δύο μέρες μετά το μακελειό από καρδιακή προσβολή την οποία η οικογένειά του απέδωσε στη θλίψη που έχασε τη σύζυγό του επί 24 χρόνια.

Η ορφανή κόρη της δολοφονημένης δασκάλας, έγραψε ένα σπαραχτικό αποχαιρετιστήριο στους γονείς της. Η 15χρονη Λιλιάνα έγραψε στους γονείς της: «Τα ονόματά σας δεν θα ξεχαστούν».

H ηρωίδα δασκάλα με την κόρη της

Ένα από τα τελευταία πράγματα που έκανε ο 50χρονος μπαμπάς τεσσάρων παιδιών ήταν να βάλει λουλούδια σε ένα μνημείο για τα θύματα στην πλατεία έξω από το δικαστήριο της πόλης. Στο σημείο έχει προστεθεί τώρα ένας σταυρός που φέρει το όνομά του, όπου οι πενθούντες άφησαν λουλούδια, κάρτες και κομπολόγια.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η έφηβη κόρη τους έκανε ένα προσκύνημα για να γράψει ένα μήνυμα «Μπαμπά, ξέρω ότι ήταν πάρα πολύ βαρύ για σένα. Η καρδιά σου δεν άντεξε. Θα περάσω την υπόλοιπη ζωή μου παλεύοντας για σένα και τη μαμά σου. Τα ονόματά σου δεν θα ξεχαστούν. Η κόρη σου, Λιλιάνα.»

Η οικογένεια ενός άλλου θύματος - της 10χρονης Annabell Rodriguez - ήταν απαρηγόρητη καθώς της διάβαζαν τα αφιερώματα στο ίδιο μνημόσυνο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι πενθούντες άφησαν λουλούδια, κάρτες και κομπολόγια στο σημείο. Η Ίρμα και η Εύα προσπάθησαν απεγνωσμένα να προστατεύσουν τους μαθητές της τέταρτης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Ρομπ από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή, καθώς ο Ράμος εισέβαλε στην τάξη λίγο μετά το μεσημέρι.

Χρησιμοποίησε ένα τουφέκι AK15 που είχε αγοράσει στα 18α γενέθλιά του λίγες μέρες νωρίτερα. Πριν φτάσει στο σχολείο, πυροβόλησε την 66χρονη γιαγιά του, Σίλια Γκονζάλες στο κεφάλι.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο σχεδόν 90 μίλια μακριά στο Σαν Αντόνιο μαζί με παιδιά που επέζησαν από την επίθεση.

Ο Joe Garcia πέθανε από καρδιακή προσβολή αφού ανακάλυψε ότι η σύζυγός του Irma είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Οι αστυνομικοί έχουν βρεθεί στο στόχαστρο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι δεν μπήκαν στην τάξη για περισσότερα από 40 λεπτά παρά τις απανωτές κλήσεις στην άμεση δράση για τα παιδιά

Την Παρασκευή, ο συνταγματάρχης Στίβεν ΜακΚροου, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, είπε: «Ήταν λάθος απόφαση».

Ο Τζο και η Ίρμα - που έχουν επίσης δύο γιους τον Κρίστιαν, 23 ετών και τον Χοσέ, 19 ετών, και μία μικρότερη κόρη την Αλισάντρα, 13 ετών - θα κηδευθούν την Τετάρτη.

Το ζευγάρι - που παντρεύτηκε το 1997 αφού ερωτεύτηκε στο γυμνάσιο - θα ταφεί μαζί μετά από μια ιδιωτική τελετή στην Εκκλησία του Uvalde. Μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο ενός τοπικού γραφείου κηδειών έγραφε:

«Η Ίρμα Λίντα Γκαρσία από το Ουβάλντε του Τέξας, έγινε δεκτή από τον Κύριο και Σωτήρα μας ενώ προστάτευε ανιδιοτελώς τους αγγέλους της στις 24 Μαΐου 2022 στο Ουβάλντε του Τέξας, σε ηλικία 48 ετών. Ο Χοσέ Αντόνιο Γκαρσία ενώθηκε με την αγάπη της ζωής του και έγινε επίσης δεκτός στην αγκαλιά της συζύγου του, Ίρμα και του Κυρίου μας στις 26 Μαΐου 2022.»