ΚΟΣΜΟΣ

Σε πτωτική πορεία η δημοτικότητα της Γκίλαρντ

Σε πτωτική πορεία η δημοτικότητα της Γκίλαρντ

Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα για το Εργατικό Κόμμα της Αυστραλίας έπειτα από σφυγμομέτρηση, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα μεταξύ 1.148 ψηφοφόρων, συγκέντρωσε 27% των ψήφων προτίμησης έναντι 51% που συγκέντρωσε ο Συνασπισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα έρευνας, που διεξήχθη στα μέσα του περασμένου μήνα, η εκλογική δύναμη του Εργατικού Κόμματος μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (από 29% σε 27%), αυτή του Συνασπισμού αυξήθηκε κατά 3 (από 48% σε 51%) και των Πράσινων μειώθηκε κατά μία μονάδα (από 12% σε 11%).

Μετά την καταμέτρηση και διανομή των σταυρών δεύτερης προτίμησης, το Εργατικό Κόμμα λαμβάνει 41% των ψήφων και ο Συνασπισμός 59%.

Η νέα σφυγμομέτρηση ακύρωσε όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Γκίλαρντ, προκειμένου να ανατρέψει την καθοδική πορεία του Κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Να σημειωθεί πως η τελευταία σφυγμομέτρηση έγινε πριν η Τζούλια Γκίλαρντ απομακρύνει από την κοινοβουλευτική ομάδα τον βουλευτή Κρέιγκ Τόμσον, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές παρατυπίες, όταν ήταν ακόμα αξιωματούχος του συνδικάτου στον χώρο της Υγείας.