ΚΟΣΜΟΣ

H Κλίντον ανησυχεί για την Τιμοσένκο

H Κλίντον ανησυχεί για την Τιμοσένκο

Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν σήμερα οι ΗΠΑ δια της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σχετικά με την μεταχείριση που βιώνει στη φυλακή η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο.

Η Τιμόσενκο που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 20 Απριλίου στη φυλακή όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2011 και η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε από δεσμοφύλακες.

Αυτό πιστοποιούν μάλιστα και φωτογραφίες της που δόθηκαν στη δημοσιότητα και απεικονίζουν αιματώματα στα χέρια και την κοιλιά της.

«Οι ΗΠΑ ανησυχούν πολύ για τη μεταχείριση που έχουν στη φυλακή η Γιούλια Τιμόσενκο και άλλα μέλη της πρώην κυβέρνησης. Οι φωτογραφίες της κας Τιμόσενκο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δημιουργούν ανησυχίες για τις συνθήκες κράτησής της», τόνισε η Κλίντον.

«Πιέζουμε τις ουκρανικές αρχές να εξασφαλίσουν άμεση ιατρική φροντίδα στο κατάλληλο κέντρο για την κα Τιμόσενκο και επίσης ζητούμε να μπορέσει να τη συναντήσει ο αμερικανός πρεσβευτής», υπογράμμισε η αμερικανίδα υπουργός.