ΚΟΣΜΟΣ

Ελον Μασκ: «Έχω ένα σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία – Ζητά απολύσεις στην Tesla

Ελον Μασκ: «Έχω ένα σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία – Ζητά απολύσεις στην Tesla
H νέα προειδοποίηση του Έλον Μασκ για την παγκόσμια οικονομία
AP PHOTO

H νέα προειδοποίηση του Έλον Μασκ για την παγκόσμια οικονομία

Συναγερμός σήμανε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης το πρωί της Παρασκευής όταν το Reuters με τηλεγράφημά του ενημέρωσε για το «σούπερ κακό προαίσθημα» του Έλον Μασκ για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το Reuters ο Έλον Μασκ έστειλε ένα e-mail στα στελέχη της Tesla μεταφέροντας το κακό προαίσθημά του για την οικονομία ζητώντας παράλληλα ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα πρέπει να «κόψει» το 10% του προσωπικού της σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Έλον Μασκ με τίτλο «παγώστε τις προσλήψεις σε όλο τον κόσμο» εστάλη, σύμφωνα με το Reuters, το πρωί της Πέμπτης.

Η είδηση για το e-mail του Έλον Μασκ έρχεται μια ημέρα μετά την αποκάλυψη ότι ο δισεκατομμυριούχος είναι εξοργισμένος με την τηλεργασία που επιλέγουν να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αρκετοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ στέλνοντας memo σε υπαλλήλους του απαιτώντας να γυρίζουν με φυσική παρουσία στην εργασία τους ή «διαφορετικά να κάνετε ότι δουλεύετε κάπου αλλού».

Μέχρι στιγμής η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι στις ΗΠΑ περίπου το 30% των εργαζομένων σε θέσεις γραφείου εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι τους σύμφωνα με καθηγητή του Stanford με αρκετές εταιρείες να επιλέγουν πλέον ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας στο οποίο προβλέπεται η φυσική παρουσία δύο-τρεις φορές την εβδομάδα.

Αυτό, όμως, φαίνεται ότι εξοργίζει τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη ο οποίος σε memo με τίτλο «Η εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι πλέον αποδεκτή» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «όποιος επιθυμεί εργασία εξ αποστάσεως πρέπει να είναι στο γραφείο τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα ή αλλιώς να αποχωρήσει από την Tesla. Ο χρόνος αυτός είναι μικρότερος από αυτόν που προβλέπεται για τους εργαζόμενους στα εργοστάσια».

Αν και ούτε ο Μασκ ούτε και η Tesla έχουν επιβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο κείμενο εστάλη, ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος σε απάντηση που έκανε σε χρήστη του Twitter που ζητούσε «διευκρινίσεις για όσους πιστεύουν ότι η επιστροφή στην εργασία είναι μια απαρχαιωμένη πρακτική» έγραψε ότι «θα πρέπει να προσποιηθούν ότι εργάζονται κάπου αλλού».

Στο ίδιο κείμενο προς τους εργαζόμενους ο Μασκ λέει ότι «θα εξετάζω και θα εγκρίνω» όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες εργαζόμενοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την ελάχιστη αυτή απαίτηση.

Σχετικές ειδήσεις