ΚΟΣΜΟΣ

Φωτορεπορτάζ: Η Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο

Φωτορεπορτάζ: Η Πρωτομαγιά σε όλο τον κόσμο

Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς πιο επίκαιρο από ποτέ.

Υπό τη βαριά σκιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της υφηλίου ένωσαν τις φωνές τους με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, μέχρι τη Μόσχα και τη Λισαβόνα, άνθρωποι κάθε ηλικίας «πλημμύρισαν» τους κεντρικούς δρόμους...

new_york

Στη Νέα Υόρκη μέλη του κινήματος Occupy Wall Street «συναντήθηκαν» στη μεγάλη διαδήλωση με εκατοντάδες πολίτες φωνάζοντας συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας και αξιώνοντας αυξήσεις στους μισθούς.

portogallia

Δυναμική παρουσία χιλιάδων πολιτών στους δρόμους της Λισαβόνας στην Πορτογαλία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις για τα σκληρά οικονομικά μέτρα.

souidia

Στη Σουηδία, ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος Stefan Loefden έδωσε το «παρών» μαζί με χιλιάδες συμπολίτες του στο Γκέτεμποργκ.

rosia-duo

Στη Μόσχα χιλιάδες νεαροί συμμετείχαν στην ογκώδη διαδήλωση. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας νεαρός, που πρόσκειται στην Αριστερά.

agglia

Διαδηλωτές στο Λονδίνο έστησαν σκηνές γύρω από τη διάσημη πλατεία Τραφάλγκαρ. Στη φωτογραφία φαίνεται η επιχείρηση της αστυνομίας προκειμένου να «καθαρίσουν» την πλατεία.

germania

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι κεντρικοί δρόμοι του Βερολίνου «πλημμύρισαν» με χιλιάδες διαδηλωτές.