ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Λούις: Ο 4χρονος που έχει πολλές ομοιότητες με τον θείο του Χάρι – Οι άτακτοι του Παλατιού

Πρίγκιπας Λούις: Ο 4χρονος που έχει πολλές ομοιότητες με τον θείο του Χάρι – Οι άτακτοι του Παλατιού
Οι παλαιότεροι θυμούνται ανάλογες… άτακτες συμπεριφορές από τον πρίγκιπα Χάρι.

Αν πιστέψει κανείς στο γονίδιο και τα χαρακτηριστικά που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά σίγουρα μπορεί να πει ότι ο μικρός πρίγκιπας Λούις που έκλεψε την παράσταση στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο θυμίζει σε πολλά τη συμπεριφορά του θείου του Πρίγκιπα Χάρι όταν ήταν παιδί.

Για τη βρετανική μοναρχία, ο πρίγκιπας Λούις έδωσε μια αναπάντεχη προβολή με την χαριτωμένη συμπεριφορά του που λατρεύτηκε από τους Βρετανούς, οι οποίοι στο πρόσωπό του είδαν ένα «κανονικό» παιδί που δεν τον σταματούν τα πρωτόκολλα και φέρετε φυσιολογικά παρά το γεγονός ότι όλες οι κάμερες είναι στραμμένες επάνω του.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Οι παλαιότεροι θυμούνται ανάλογες… άτακτες συμπεριφορές από τον πρίγκιπα Χάρι και οι πιο παλαιότεροι, τον θείο της Ελισάβετ και πρώην Βασιλιά Εδουάρδος, ο οποίος παράτησε τον θρόνο για να παντρευτεί διαζευγμένη Ουώλλις Σίμπσον.

Στο βιβλίο του Robert Jobson, «William At 40: The Making Of A Modern Monarch», γίνεται αναφορά στην «άτακτη» πλευρά του Χάρι ως παιδί και ισχυρίζεται ότι η αναιδής φύση του ενθαρρύνθηκε από την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Μεταξύ άλλων ο συγγραφέας γράφει για μια εποχή που ο αξιωματικός της βασιλικής προστασίας Ken Wharfe φέρεται να άκουσε τους αδελφούς να μαλώνουν στο αυτοκίνητο, με τον Χάρι να λέει: «Θα γίνεις βασιλιάς. Δεν θα το κάνω – για να μπορώ να κάνω αυτό που θέλω!».

Το ίδιο βιβλίο αναφέρει επίσης ότι: «Σίγουρα, ο Χάρι φαινόταν να απολαμβάνει την ελευθερία την οποία γνώριζε ότι ο Ουίλιαμ δεν θα είχε ποτέ. Ήταν πολύ πιο άτακτος – και μερικές φορές εντελώς εκτός ελέγχου».

Σε αναφορές σχετικά με το πώς διαχειριζόταν η Νταϊάνα τους γιους της, ο Jobson γράφει: «Η αλήθεια είναι ότι η Πριγκίπισσα ενθάρρυνε ενεργά την άτακτη φύση του Χάρι, που κατά κάποιο τρόπο έμοιαζε με τη δική της».

Αν κάνει κάποιος τον παραλληλισμό, τότε μπορεί να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του νεαρού Πρίγκιπα αλλά και του... σοβαρού αδερφού του Τζώρτζ. Ο Λούις όπως και ο Χάρι ήταν πιο άτακτοι αφού δεν θα γινόντουσαν ποτέ Βασιλείς, εν αντιθέσει με τον Ουίλιαμ και τον Τζώρτζ που είναι άμεσοι διάδοχοι του θρόνου.

Το... σόου του πρίγκιπα Λούις στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο

Την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο, σύσσωμη η οικογένεια του πρίγκιπα Ουίλιαμ παρακολούθησε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας την μεγαλειώδη παρέλαση στο κέντρο του Λονδίνου.

Αν και η μητέρα του πρίγκιπα Λούις, Κέιτ Μίντλετον, τον είχε βάλει να καθίσει δίπλα της, ίσως, για να τον επιβλέπει, εκείνος δεν σταμάτησε να είναι "άτακτος".

Ο τετράχρονος έκανε πολλές διασκεδαστικές γκριμάτσες ενώ καθόταν δίπλα στη μητέρα του, τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, στο royal box κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο.

Κατά καιρούς, τον είδαμε να σφίγγει τις γροθιές του, να βγάζει τη γλώσσα του, να κουνάει τα χέρια του στον αέρα, να βάζει τα χέρια του στο στόμα της μητέρας του και να στέκεται στο κάθισμά του για να βλέπει καλύτερα.

Κάποια στιγμή ο σκανταλιάρης πρίγκιπας αγκάλιασε την μητέρα του Κέιτ και της έδωσε ένα φιλί αφού νωρίτερα προσπαθούσε να της κλείσει με τις παλάμες του το στόμα, όσο εκείνη, μάταια, τον συμβούλευε να καθίσει φρόνιμος.

Αργότερα κάθισε στην αγκαλιά του παππού του, πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος προσπάθησε να τον ηρεμήσει το τετράχρονο παιδί κρατώντας τον σφιχτά και προσπαθώντας να του κινήσει το ενδιαφέρον.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενθουσιάστηκαν για άλλη μια φορά από τις αστείες φατσούλες του Λούις, με έναν να γράφει:

"Ο Πρίγκιπας Λούις είναι εμβληματικός όπως πάντα", ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: "Οι εκφράσεις του προσώπου του "Πρίγκιπα Λούις είναι πιο θρυλικές από ποτέ".

Οι σκανταλιές του, όμως, δεν περιορίστηκαν εκεί. Την Πέμπτη, ο μικρός γαλαζοαίματος βρέθηκε στον εξώστη του παλατιού ακριβώς δίπλα στην 96χρονη μονάρχη και γιαγιά του.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν σταμάτησε να της μιλά ενώ καθώς περνούσαν τα αεροσκάφη της RAF πάνω από το Μπάκιγχαμ εκείνος έκλεινε τα αυτιά του.