ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρχεται η μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών τα τελευταία 30 χρόνια

Βρετανία: Έρχεται η μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρομικών τα τελευταία 30 χρόνια
Τριήμερη απεργία των σιδηροδρομικών γραμμών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η μεγαλύτερη απεργία τα τελευταία 30 χρόνια.
AP

Στις 21,23 και 25 Ιουνίου θα διακοπεί πλήρως η λειτουργία των σιδηροδρομικών γραμμών σε όλη τη Βρετανία. Θα δοθεί επιστροφή εισιτηρίου στους επιβάτες δήλωσε ο πρόεδρος της Rail Delivery Group

Το συνδικάτο των σιδηροδρομικών υπαλλήλων ανακοίνωσε την Τρίτη (7/6), την τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση στις 21,23 και 25 Ιουνίου, διακόπτοντας πλήρως τη λειτουργία του βρετανικού σιδηροδρομικού δικτύου.

Η RMT, ένωση εργαζομένων στις σιδηροδρομικές και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ανακοίνωσε ότι πάνω από 50.000 εργαζόμενοι θα απεργήσουν, εξαιτίας του παγώματος των μισθών τους και των περικοπών θέσεων εργασίας. Η RMT ανακοίνωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου θα απεργήσουν στις 21 Ιουνίου με διαφορετικά αιτήματα που αφορούν τις συντάξεις τους και απολύσεις.

Η απεργία αυτή θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και στις μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, που διεξάγονται το διάστημα εκείνο, όπως το μουσικό φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι.

Ο κλάδος κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχε λάβει δημόσια επιχορήγηση 16 δισεκατομμυρίων λιρών για να συνεχίσει να λειτουργεί. Λόγω αυτού ο υπεύθυνος υπουργός κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη σε διάλογο με σκοπό να προσπαθήσουν να «επιλύσουν το ζήτημα».

Για επιστροφή του χρηματικού ποσού των «κλεισμένων» εισιτηρίων έκανε λόγο πρόεδρος του Rail Delivery Group (RDG), Steve Montgomery. «Εάν δεν μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσία στους πελάτες μας λόγω απεργίας, τότε θα επιστρέψουμε τα χρήματα στους πελάτες», δήλωσε.