ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με τέσσερις νεκρούς

MV-22B Osprey
To αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών, MV-22B Osprey
AP Photo

Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη στην κομητεία Ιμπέριαλ της Καλιφόρνια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ομάδες διάσωσης αναζητούν και ένα πέμπτο άτομο που επέβαινε στο αεροσκάφος,

Το αεροπλάνο κατέπεσε κοντά στον "αυτοκινητόδρομο 78" στην πόλη Γκλάμις, περίπου 50 χλμ. βόρεια από τα σύνορα με το Μεξικό.

Παρά τις αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στρατιωτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε πυρηνικό υλικό στο αεροσκάφος.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι αεροσκάφος που ανήκει στην 3η πτέρυγα της αεροπορίας Πεζοναυτών συνετρίβη κοντά στο Γκλάμις», είπε ο εκπρόσωπος των Πεζοναυτών στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Στρατιωτικά και πολιτικά σωστικά συνεργεία βρίσκονται επιτόπου. Αντίθετα με τις φήμες που κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπήρχε πυρηνικό υλικό στο αεροσκάφος», διαβεβαίωσε.

Το αεροσκάφος, ένα MV-22B Osprey, ανήκε στην 3η Πτέρυγα Αεροσκαφών Πεζοναυτών που εδρεύει στην αεροπορική βάση των Πεζοναυτών, στη Γιούμα της Αριζόνα. Εκεί σταθμεύουν αεροσκάφη MV-22 Osprey, που έχουν τη δυνατότητα να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα.

Στρατιωτικοί, αξιωματούχοι αλλά η τοπική αστυνομία έχει σπεύσει στο σημείο της συντριβής όπου διεξάγεται έρευνα.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αεροπλάνου.

Ο αμερικανικός στρατός έχει ήδη αντιμετωπίσει αρκετά θανατηφόρα δυστυχήματα στα οποία ενεπλάκη αυτός ο τύπος αεροσκάφους –ο οποίος συνδυάζει τις δυνατότητες ελικοπτέρου και ελικοφόρου αεροπλάνου–, πιο πρόσφατα τον Μάρτιο, όταν συνετρίβη ένα στη Νορβηγία κατά τη διάρκεια γυμνασίων του NATO, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και τα τέσσερα μέλη του πληρώματός του.

Σχετικές ειδήσεις