ΚΟΣΜΟΣ

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ελαφρώς μειωμένη ως τώρα η συμμετοχή

Βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία: Ελαφρώς μειωμένη ως τώρα η συμμετοχή
Ελαφρώς μειωμένη η κίνηση έως τώρα στις Γαλλικές βουλευτικές εκλογές σε σχέση με το 2017. Έχει ψηφίσει ήδη ο Μακρόν.
AP

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα τελικά αποτελέσματα των Γαλλικών βουλευτικών εκλογών θα δημοσιοποιηθούν στις 20:00 ώρα Γαλλίας. Ψήφισε ο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ελαφρώς μειωμένη η κίνηση στις γαλλικές κάλπες (στις 12 το μεσημέρι) σε σχέση με το 2017, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στο 18,43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων κυμαίνεται έως τώρα η συμμετοχή ενώ το 2017 ήταν στο 19,24% και το 2012 στο 21,06%. Από το 1993 και μετά η συμμετοχή των Γάλλων στις βουλευτικές εκλογές είναι κάθε φορά μικρότερη από την προηγούμενη.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 08.00, ώρα Γαλλίας και θα κλείσουν στις 18.00 με εξαίρεση αυτά των μεγάλων πόλεων που θα κλείσουν στις 20.00. Ωστόσο στις περιοχές της Γαλλίας πέρα από τον Ατλαντικό, η προσέλευση στις κάλπες έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και πολλές ώρες.

Ως το μεσημέρι είχαν ψηφίσει οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί όπως και η πρωθυπουργός της χώρας, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν ψήφισε στην περιοχή Τουκέ.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα τελικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στις 20:00 ώρα Γαλλίας, όπως επίσης και οι προβολές για τον αριθμό των εδρών που θα έχει το κάθε κόμμα, μετά τον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής.

Σε αυτόν τον πρώτο γύρο, συνολικά 6.293 υποψήφιοι διεκδικούν εκλογές στις 577 επιμέρους κούρσες σε ισάριθμες περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Ενώ αφθονούν οι ιστορίες υποψηφίων που διεξάγουν την πρώτη τους εκλογική μάχη – από την πρωθυπουργό Eλιζαμπέτ Μπορν, μέχρι τον διάσημο αριστερό αρτοποιό Στεφάν Ραβακλέι, πολλοί είναι δοκιμασμένοι πολιτικοί βετεράνοι.

Σχετικές ειδήσεις