ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο – Έγινε η 2η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου

Βασίλισσα Ελισάβετ: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο – Έγινε η 2η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον δούκα του Κεντ.
AP

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μπορεί οι βασικοί εορτασμοί του Πλατινένιου Ιωβηλαίου να ολοκληρώθηκαν με επιτυχία όμως οι 96χεονη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν σταματάει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο όσον αφορά την παραμονή της στον θρόνο

Λίγες ημέρες μετά τους επίσημους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, η Βασίλισσα Του Ηνωμένου Βασιλείου σπάει ένα ακόμα ρεκόρ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail η Ελισάβετ από σήμερα έγινε η δεύτερη μακροβιότερη μονάρχης στην παγκόσμια ιστορία.

Η 96χρονη μονάρχης ξεπέρασε σήμερα τον βασιλιά της Ταϊλάνδης Bhumibol Adulyadej ο οποίος έμεινε στον θρόνο για 70 χρόνια και 126 ημέρες μεταξύ 1946 και 2016.

TAILANDIS.jpg
O βασιλιά της Ταϊλάνδης Bhumibol Adulyadej μαζι με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η βασίλισσα ξεπέρασε τον Γιόχαν Β' του Λιχτενστάιν, ο οποίος βασίλεψε για 70 χρόνια και 91 ημέρες, μέχρι τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 1929.

O Γιόχαν Β' του Λιχτενστάιν.

Ο Λουδοβίκος XIV της Γαλλίας παραμένει ο μακροβιότερος μονάρχης, με βασιλεία 72 ετών και 110 ημερών από το 1643 έως το 1715, ενώ η θητεία της Βασίλισσας στο θρόνο ανέρχεται πλέον σε 70 χρόνια και 126 ημέρες.

Ο Λουδοβίκος XIV της Γαλλίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιτυχία του Ιωβηλαίου, η βασίλισσα εξέδωσε μια δήλωση ευχαριστώντας το έθνος λέγοντας ότι ήταν «βαθιά συγκινημένη».

Ειδικότερα η μονάρχης της Βρετανίας κατά την λήξη των εορτασμών στις 5/6 ευχαρίστησε τους υπηκόους της αναφέροντας ότι παραμένει «αποφασισμένη να υπηρετήσει» τους Βρετανούς, στο ευχαριστήριο μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

«Είμαι βαθιά συγκινημένη που τόσοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το πλατινένιο ιωβηλαίο μου», δηλώνει η βασίλισσα στο μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το οποίο υπογράφει ιδιοχείρως. «Παραμένω αποφασισμένη να σας υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, με τη στήριξη της οικογένειάς μου», πρόσθεσε.