ΚΟΣΜΟΣ

Tony Awards 2022: Αυτές ήταν είναι οι πιο καλοντυμένες σταρ που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί (pics)

Tony Awards 2022: Αυτές ήταν είναι οι πιο καλοντυμένες σταρ που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί (pics)
Η Jessica Chastain, η Paris Jackson και η Cynthia Erivo,
AP

Τα Τόνι (Tony Awards) είναι βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο τον Ιούνιο για τα επιτεύγματα του αμερικάνικου θεάτρου - Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα φλας των φωτογράφων άστραψαν όταν στο κόκκινο χαλί εμφανίστηκαν οι σταρ του Χόλυγουντ που συμμετείχαν στην εκδήλωση στη Νέα Υόρκη 

Το απόγευμα της Κυριακής (12/6) πραγματοποιήθηκαν τα 75α Ετήσια Βραβεία Tony στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης.

Η Jessica Chastain έφερε την απαιτούμενη αίγλη στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα εντυπωσιακό ροζ φόρεμα Gucci με κυματιστά μαλλιά και κατακόκκινα χείλη.

AP22163845300252.jpg
Jessica ChastainAP

Η Paris Jackson, η Cynthia Erivo και η Ariana DeBose έφεραν εντυπωσίασαν τους φωτογράφους κατά την άφιξή τους στο κόκκινο χαλί για την απογευματινή τελετή απονομής των βραβείων.

AP22164009923355-1.jpg
Η Paris Jackson με τον αδερφό της Prince,AP

Ειδικότερα η Paris Jackson, η οποία είναι το μεγαλύτερο παιδί του αείμνηστου βασιλιά της Ποπ, Μάικλ Τζάκσον, εντυπωσίασε με ένα ροδακινί φόρεμα με κάπα που είχε χρυσές πινελιές.

Την 24χρονη ηθοποιό και τραγουδίστρια, συνόδευε ο μικρότερος αδερφός της, Prince Jackson, 20 ετών.

Η Cynthia Erivo επέλεξε ένα λευκό φόρεμα Giambattista Valli, αναδεικνύοντας τη λεπτή της μέση το οποίο συνδύασε με ένα διαμαντένιο κολιέ, σκουλαρίκια και δαχτυλίδια, καθώς και ένα λευκό πέπλο.

AP22163838196187.jpg
Η Cynthia Erivo.AP

Η Ariana DeBose εντυπωσίασε επίσης με ένα αποκαλυπτικό μαύρο φόρεμα BOSS το οποίο είχε σκίσιμο στους μηρούς καθώς και κατά μήκος του κορμού της.

Η Ariana DeBoseAP

Η σταρ του West Side Story συνόδεψε την εμφάνισή της με μαύρες γόβες Le Silla και δύο διαμαντένια δαχτυλίδια Or & Elle.

Η ιδέα, η υλοποίηση και πώς πήραν το όνομα, Τόνι

Τα Τόνι (Tony Awards) είναι βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο τον Ιούνιο για τα επιτεύγματα του αμερικάνικου θεάτρου. Μαζί με τα Όσκαρ για τον κινηματογράφο, τα Έμμυ για την τηλεόραση και τα Γκράμι για τη μουσική, είναι τα τέσσερα σπουδαιότερα καλλιτεχνικά βραβεία των ΗΠΑ με διεθνή αναγνώριση κι επιρροή. Η πρώτη τελετή απονομής των Τόνι έγινε στη Νέα Υόρκη στις 6 Απριλίου του 1947.

Η Ιδέα για την καθιέρωσή τους προήλθε από τα Όσκαρ, που χρονικά προηγούνται και των τεσσάρων βραβείων και ανήκε στον θεατρικό παραγωγό και σκηνοθέτη Μπροκ Πέμπερτον (1885-1950). Την υλοποίησή τους ανέλαβε ο οργανισμός American Theatre Wing, στον οποίο συνιδρυτής ήταν ο Πέμπερτον μαζί με τη συνεργάτιδά του ηθοποιό και παραγωγό Αντουανέτ Πέρι (1888-1946), γνωστή στο θεατρικό σινάφι με το χαϊδευτικό Τόνι. Ο θάνατός της ένα χρόνο πριν από την καθιέρωσή τους έδωσε το όνομά της στο θεσμό για να τιμηθεί η μνήμη της.

Υποψήφια για Τόνι είναι θεατρικά έργα (πρόζας και μιούζικαλ), τα οποία έχουν παρασταθεί στη θεατρική γειτονιά του Μπρόντγουεϊ, που βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Γι’ αυτό και η επίσημη ονομασία των βραβείων είναι «Antoinette Perry Award for Excellence in Broadway Theatre» («Βραβείο Αντουανέτας Πέρι για την Αριστεία στο Θέατρο του Μπρόντγουεϊ»).

Οι υποψηφιότητες και οι κατηγορίες

Οι υποψηφιότητες ανακοινώνονται στο τέλος κάθε θεατρικής σεζόν και η τελετή απονομής γίνεται κάθε Ιούνιο από τη δεκαετία του 1970 και μετά. Όπως και στα Όσκαρ, περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες (καλύτερο έργο, καλύτερο μιούζικαλ, καλύτερη σκηνική αναβίωση, υποκριτική, σκηνοθεσία, μουσική, χορογραφία, σκηνογραφία, ενδυματολογία κ.ά). Ένα βραβείο δίδεται επίσης και για παραστάσεις περιφερειακών θιάσων εκτός Νέας Υόρκης.

Το βραβείο αποτελείται από ένα περιστρεφόμενο μετάλλιο, που απεικονίζει τις αρχαιοελληνικές μάσκες της κωμωδίας και της τραγωδίας, τοποθετημένα σε μαύρη βάση.

Τα βραβεία στην 1η τελετή απονομής

Στην πρώτη τελετή απονομής, που έγινε στις 6 Απριλίου 1947 στο ξενοδοχείο Αστόρια του Μανχάταν, βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων η Ίνγκριντ Μπέργκμαν για την ερμηνεία της στο έργο του Μάξουελ Άντερσον «Ιωάννα της Λωραίνης», ο Ελία Καζάν για τη σκηνοθεσία του έργου του Άρθουρ Μίλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» και ο Κουρτ Βάιλ για την όπερά του «Street Scene».