ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πρίγκιπας Ούλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετακομίζουν σε ένα «ταπεινό» σπίτι, κοντά στη βασίλισσα

O Πρίγκιπας Ουίλιαμ΄με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
O Πρίγκιπας Ουίλιαμ΄με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και τα παιδιά τους
ΑΡ

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ θα μετακομίσουν σε ένα «ταπεινό» σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων στο Γουίνδσορ χωρίς προσωπικό καθώς το βασιλικό ζεύγος δε θέλει να προκαλεί, ενώ παράλληλα επιθυμεί να βρίσκεται κοντά στη Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ αποφάσισαν να αφήσουν το σπίτι τους στο Παλάτι του Kένσινγκτον με σκοπό να μετακομίσουν μόνιμα σε μία από τις κατοικίες που βρίσκεται στην έκταση του Κάστρου του Ουίνδσορ, το περίφημο Adelaide Cottage, προκειμένου να βρίσκονται κοντά στη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και για να χαρίσουν μία πιο ήσυχη ζωή στα παιδιά τους

Στο «ταπεινό» οίκημα των τεσσάρων υπνοδωματίων δεν θα υπάρχει προσωπικό που να μένει μέσα, καθώς το βασιλικό ζεύγος επιμένει πως δεν θέλει τίποτα «υπερβολικά επιδεικτικό» ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ανακαίνιση. Τα παιδιά του ζεύγους ο Τζορτζ, οκτώ ετών, η Σάρλοτ, επτά, και ο Λούις, τεσσάρων ετών, αναμένεται να ξεκινήσουν το σχολείο στην περιοχή.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ φέρεται να πήραν βασικά την απόφαση ώστε να είναι πιο κοντά στην 96χρονη βασίλισσα, μετά απο μήνες εικασιών ότι σκοπεύουν να μετακομίσουν από το Κένσινγκτον, στο δυτικό Λονδίνο, στο Adelaide Cottage στο Μπέρκσαϊρ. Το νέο τους σπίτι που χτίστηκε το 1831, βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και το κάστρο Ουίνδσορ και βρίσκεται στην καρδιά ενός βασιλικού κτήματος 655 στρεμμάτων.

Η Ίνγκριντ Σιούαρτ, αρχισυντάκτρια του Majesty Magazine, δήλωσε: «Η βασίλισσα χρειάζεται περισσότερους ανθρώπους σαν τον εγγονό της κοντά της. Είναι πολύ συχνά μόνη της εκτός από το προσωπικό και έτσι θα χαρεί που ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και τα τρία δισέγγονά της θα απέχουν μόλις δέκα λεπτά. Η οικογένεια ήταν πολύ περιορισμένη στο τι μπορούσε να κάνει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στο Παλάτι του Κένσινγκτον».

Πηγές κοντά στην οικογένεια αναφέρουν ότι οι Κέιμπριτζ ήθελαν να είναι πιο κοντά στη βασίλισσα,, η οποία είχε προβλήματα κινητικότητας τους τελευταίους μήνες, ενώ παράλληλα ήθεαν να εξασφαλίσουν ένα καλό σχολείο για τα τρία παιδιά τους, όταν ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή περίοδος τον Σεπτέμβριο. Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει επίσης μια νέα αρχή για τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας και την πενταμελή τους οικογένεια, καθώς συνεχίζουν να εδραιώνουν τη θέση τους ως τα μέλη με τη μεγαλύτερη επιρροή και δημοτικότητα στη βασιλική οικογένεια.

Μια πηγή είπε στη Sun: «Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ ήθελαν πολύ να αποκτήσουν ένα μικρό σπίτι για να ξεκινήσουν τη νέα τους ζωή στο Γουίνδσορ. Το Adelaide Cottage ταιριάζει στα σχέδιά τους γιατί είναι ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων και δεν χρειάζονται άλλο καθώς δεν έχουν προσωπικό που θα μένει στο σπίτι.

«Δεν είχαν άλλες απαιτήσεις εκτός από ένα ευχάριστο οικογενειακό σπίτι κοντά στα σχολεία και τη βασίλισσα. Ήταν ανένδοτοι ότι δεν ήθελαν τίποτα πολύ επιδεικτικό ή οτιδήποτε χρειαζόταν ανακαίνιση ή πρόσθετη ασφάλεια για να μην επιβαρύνουν τους φορολογούμενους».

Ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα του νέου καταλύματος είναι ότι δεν απαιτεί δαπανηρές ανακαινίσεις ή πρόσθετες ρυθμίσεις ασφαλείας, σε σύγκριση με τον αδερφό του Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ που ξόδαψαν 2,6 εκατομμύρια λίρες για να επισκευάσουν το κοντινό Frogmore Cottage. Όπως γίνεται αντιληπτό, η μετακόμιση του ζευγαριού θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ήδη από αυτό το καλοκαίρι. Μόλις εγκατασταθούν στο Adelaide Cottage, οι Κέιμπριτζ θα έχουν γείτονες τους Κλούνεϊ, τον σερ Έλτον Τζον και την ηθοποιό Άνα Φρίελ.

Το ζεύγος Κειμπριτζ με τον Κάρολο κα την ΚαμίλαΑ.Ρ

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα διατηρήσουν επίσης το καταφύγιό τους στο Norfolk, το οποίο οι Sunday Times αναφέρουν ότι «θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τακτικά». Όπως αποκαλύφθηκε αρχικά από την Mail, το ζευγάρι σχεδίαζε να μετακομίσει στο Berkshire από πέρυσι και έγραψαν τον Πρίγκιπα Τζορτζ σε ένα νέο σχολείο εκεί, όπου αναμένεται να ενταχθούν αυτόν τον Σεπτέμβριο από τα αδέρφια του Σάρλοτ και Λούις.

Ο Γουίλιαμ και η Κέιτ επιθυμούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή και να είναι πιο κοντά με τους γονείς της δούκισσας, Μάικλ και Κάρολ Μίντλετον, που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ανατροφή τους. Το ζευγάρι εξέτασε πολλά ακίνητα στο κτήμα Windsor, όπως το Frogmore House, το οποίο χρησιμοποιείται τώρα για βασιλικές λειτουργίες, αλλά θα χρειαζόταν πολλή δουλειά και χρήματα για να μετατραπεί σε οικογενειακό σπίτι, και το Fort Belvedere.

Κατέληξαν στο Adelaide Cottage, το οποίο χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια ως κατάλυμα για το βασιλικό προσωπικό και τους φίλους της οικογένειας. Ήταν το αγαπημένο σπίτι της βασίλισσας Βικτώριας, καθώς απολάμβανε συχνά το πρωινό της εκεί.

Ωστόσο, ο πιο διάσημος πρώην ένοικός του πρέπει να είναι ο αγαπημένος της αείμνηστης πριγκίπισσας Μαργαρίτας, ο λοχαγός Peter Townsend. Η σχέση του με την αδερφή της βασίλισσας είχε προκαλέσει εθνικό σκάνδαλο. Η εξοχική κατοικία υποβλήθηκε σε σημαντικές ανακαινίσεις το 2015, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ δεν θα ξοδέψουν εκατομμύρια για την ανακαίνισή του.

Το Adelaide Cottage έχει ένα μαρμάρινο ελληνο-αιγυπτιακό τζάκι και ένα κύριο υπνοδωμάτιο με καλυμμένη οροφή, επιχρυσωμένα δελφίνια και διακοσμητικά που επαναχρησιμοποιήθηκαν από το βασιλικό γιότ Royal George. Διαθέτει επίσης επτά πυλωτές εισόδους και εξόδους στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ώστε η οικογένεια να μπορεί να πηγαινοέρχεται με σχετική ιδιωτικότητα.