ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στην Ιταλία: Μητέρα σκότωσε και έκρυψε το πτώμα της 5χρονης κόρης της - Μιλούσε για απαγωγή

Άγριο έγκλημα συγκλονίζει την Ιταλία
Άγριο έγκλημα συγκλονίζει την Ιταλία

Άγριο έγκλημα συγκλονίζει την Ιταλία. Μία μητέρα ομολόγησε ότι σκότωσε την κόρη της, ενώ προηγουμένως υποστήριζε ότι είχε απαχθεί από κουκουλοφόρους

Μια 23χρονη μητέρα από τη Σικελία ομολόγησε χθες (14/6) ότι σκότωσε την πεντάχρονη κόρη της, αφού προηγουμένως είχε προσπαθήσει να συγκαλύψει το αποτρόπαιο έγκλημα. Η Μαρτίνα Πάτι είπε στην αστυνομία ότι σκότωσε την Έλενα, δεν είπε ωστόσο γιατί το έκανε, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Η νεαρή μητέρα δεν ήταν σε θέση να προσφέρει στην αστυνομία μια ικανοποιητική απάντησε για το τι είχε συμβεί και γιατί. Οι εισαγγελείς είπαν ότι ετοιμάζονται να της απαγγείλουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο Ansa. Η 23χρονη μητέρα σκότωσε την κόρη της στο σπίτι της οικογένειας στη Μασκαλούσια και στη συνέχεια μετέφερε το άψυχο σώμα της σε ένα παρακείμενο ερημικό σημείο όπου την έθαψε με χώμα και στάχτη, ανέφεραν πηγές.

To 5χρονο κοριτσάκι και η στιγμή της σύλληψης της μητέρας-δολοφόνου

Το πτώμα της Έλενα, που αναφέρθηκε ότι απήχθη τη Δευτέρα στην πόλη Tremestieri Etneo της Σικελίας, βρέθηκε την Τρίτη. Η μητέρα του παιδιού, η οποία είχε μιλήσει προηγουμένως για μία υποτιθέμενη απαγωγή, οδήγησε τους ερευνητές στο πτώμα. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην Κατάνια. Και η φερόμενη «απαγωγή από μασκοφόρους» ήταν μία ψευδής αναφορά για την κάλυψη της δολοφονίας, είπε η αστυνομία.

Όπως είχε πει στην αστυνομία, τρεις κουκουλοφόροι, ένας εκ των οποίων ήταν οπλισμένος , άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου της και άρπαξαν το κοριτσάκι, αφού το είχε πάρει από το νηπιαγωγείο. Οι Αρχές ωστόσο δεν πίστεψαν αυτό το σενάριο. Η οικογένεια της δεν θεωρείται αρκετά εύπορη ώστε να γίνει στόχος εκβιασμού αυτού του είδους.

Καμία κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας δεν είχε καταγράψει την απαγωγή, ενώ η οικογένεια της μικρής είναι κάθε άλλο παρά πλούσια. Από το βράδυ της Δευτέρας, η υπόθεση βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων και έχει γίνει πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Ειδικοί στα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να εξηγήσουν τα κίνητρα της μητέρας.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ένα πιθανό κίνητρο είναι ότι οι γονείς της 5χρονης ήταν σε διάσταση και η μητέρα αισθανόταν έντονη ζήλια για το νέο δεσμό του συζύγου της.
Ο παππούς της Έλενα από την πλευρά του πατέρα της είπε στους δημοσιογράφους οτι «αυτοί που το έκαναν, πρέπει να πληρώσουν για αυτό που έκαναν, δεν πρέπει να ξεφύγουν».