ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στα καθήκοντά της - Άλλη μια εμφάνιση στο Ουίνδσορ χωρίς μπαστούνι

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επέστρεψε στα καθήκοντά της - Άλλη μια εμφάνιση στο Ουίνδσορ χωρίς μπαστούνι
Η Βασίλισσα με την Αυστραλή πολιτικό Μάργκαρετ Μπίζλι.
AP

Μια ακόμα εμφάνιση πραγματοποίησε η βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Χαμογελαστή η βασίλισσα Ελισσάβετ εμφανίστηκε και σήμερα σήμερα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η 96χρονη μονάρχης, στάθηκε ξανά χωρίς το μπαστούνι της και υποδέχθηκε την Αυστραλή πολιτικό Μάργκαρετ Μπίζλι. Η Ελισσάβετ φορώντας ένα κίτρινο φόρεμα διακοσμημένο με μοτίβο από μπλε λουλούδια, φωτογραφήθηκε όρθια χωρίς μπαστούνι καθώς συνάντησε τον καλεσμένο της.

Χαιρέτησε την κυρία Μάργκαρετ Μπίζλι, η οποία φορούσε ένα ασπρόμαυρο φόρεμα με δαντέλα, καθώς έμπαινε στο Oak Room.

Με τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ

Η βασίλισσα απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους να χαμογελά και να στέκεται χωρίς το μπαστούνι της χθες καθώς της απονεμήθηκε ο «Canterbury Cross» από τον Justin Welby, ο οποίοι αναγκάστηκε να χάσει την υπηρεσία των ευχαριστιών κατά την διάρκεια των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου λόγω Covid.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ σήμερα είχε την ευκαιρία να συγχαρεί πρόσωπο με πρόσωπο την Αυτού Μεγαλειότητα της Βρετανίας στο Κάστρο του Ουίνδσορ, επαινώντας την «συνεχή» υπηρεσία της στην Εκκλησία της Αγγλίας.

Η βασίλισσα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας σε ηλικία 96 ετών, φωτογραφήθηκε να χαμογελά όταν της έδωσε τον «Canterbury Cross» για να τιμήσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Πρόκειται για ένα μικρό ασημένιο σταυρό, εμπνευσμένο από μια σαξονική καρφίτσα του 9ου αιώνα και ενσωματωμένο σχέδιο triquetra, ως «εγκάρδιο σύμβολο» της «αγάπης, πίστης και στοργής» της εκκλησίας.