ΚΟΣΜΟΣ

Το διάγγελμα Μπάιντεν μετά την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των αμβλώσεων

Το διάγγελμα Μπάιντεν μετά την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των αμβλώσεων
Το διάγγελμα του Μπάιντεν για τις αμβλώσεις
AP

Η ομιλία του Τζο Μπάιντεν

Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καταργήσει το δικαίωμα στην άμβλωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνει τον λόγο στον Αμερικανικό λαό.

Παρακολουθήστε το διάγγελμα του Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση για την κατάργηση του δικαιώματος των αμβλώσεων:

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν

«Είναι μια στενάχωρη ημέρα για το έθνος μας. Η υγεία των γυναικών είναι σε κίνδυνο. Πιστεύω ότι η απόφαση του 1973 είναι η σωστή και όχι η σημερινή. Ήταν Συνταγματικό δικαίωμα που υποστήριζαν τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι αυτής της χώρας»

«Η σημερινή απόφαση, από τρεις δικαστές που διορίστηκαν από έναν πρώην πρόεδρο, τον Ντόναλντ Τραμπ, χαλάει την ισορροπία της νομοθεσίας μας. Είναι μια εξτρεμιστική, μια ακραία απόφαση που αναγκάζει τις γυναίκες να μεγαλώσουν το παιδί του βιαστή τους.

Αυτή η απόφαση γυρνάει τη χώρα μας 150 χρόνια πίσω και με σοκάρει. Είναι μια στενάχωρη ημέρα για τη χώρα μας. Μόνο το Κογκρέσο μπορεί να επαναφέρει το δικαίωμα των γυναικών ως ομοσπονδιακό νόμο, για αυτό το φθινόπωρο θα πρέπει όλοι να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους που μας εκφράζουν, που εκφράζουν τα δικαιώματα των γυναικών μας»

«Καλώ για ειρηνικές διαμαρτυρίες. Η βία δεν είναι ποτέ αποδεκτή. Γνωρίζω ότι οι γυναίκες θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Είμαι στο πλάι σας», τόνισε κλείνοντας ο Τζο Μπάιντεν.