ΚΟΣΜΟΣ

Άμπερ Χερντ: Αντιμέτωπη με νέες νομικές περιπέτειες για ψευδορκία

Η Άμπερ Χερντ
Η Άμπερ Χερντ
ΑΡ

Συνεχίζονται τα νομικά προβλήματα της Άμπερ Χερντ, μετά την απώλεια της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ

Νέους νομικούς «πονοκεφάλους« αντιμετωπίζει η Άμπερ Χερντ, μετά την απώλεια της δίκης για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ, καθώς ερευνάται για ψευδορκία. Τον Οκτώβριο του 2015, η 36χρονη Χερντ αντιμετώπισε ποινική δίωξη στην Αυστραλία επειδή μετέφερε παράνομα στη χώρα τα δύο Γιορκσάιρ Τεριέ του Τζόνι Ντεπ.

Το πρώην ζευγάρι που βρισκόταν στην Αυστραλία επειδή ο Ντεπ γύριζε τους «Πειρατές της Καραϊβικής» παραβίασε τους αυστηρούς νόμους περί καραντίνας και βιοασφάλειας της χώρας. Η Χερντ απέτυχε να δηλώσει τα σκυλιά τους- με το όνομα Pistol και Boo, όταν έφθασε στη χώρα. Ομολόγησε την ενοχή της για παραποίηση ταξιδιωτικών εγγράφων τον Απρίλιο του 2016

Ωστόσο, τον Οκτώβριο του 2021 αποκαλύφθηκε ότι το Υπουργείο Γεωργίας, Υδάτων και Περιβάλλοντος της Αυστραλίας ερευνούσε ισχυρισμούς για ψευδορκία εναντίον της. Η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε από μια δίκη του 2020 στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ του Ντεπ και της εφημερίδας Sun, στη διάρκεια της οποίας ένας πρώην υπάλληλος έδωσε μαρτυρία για τα σκυλιά.

Οι Pistol and Boo θα έπρεπε να είχαν δηλωθεί στο τελωνείο και να έχουν τεθεί σε καραντίνα 10 ημερών, η άφιξή τους όμως πέρασε απαρατήρητη για αρκετές εβδομάδες έως ότου ένα σαλόνι περιποίησης δημοσίευσε στιγμιότυπα από το ζευγάρι να τα κρατάει αγκαλιά στη σελίδα τους στο Facebook.

Ο Ντεπ και ο Χερντ είχαν λάβει διορία 72 ωρών για να στείλουν τα σκυλιά στο σπίτι ή θα έπρεπε να δεχθούν την κατάσχεση και την ευθανασία τους. Η Χερντ ομολόγησε τελικά την ενοχή της για τη μικρότερη κατηγορία παραποίησης εγγράφου μετανάστευσης και δέχτηκε πρόστιμο 7.650 δολαρίων, αφού ο δικηγόρος της, Τζέρεμι Κερκ, επέμεινε ότι η γραφειοκρατία για τα σκυλιά τους είχε απλά ξεφύγει και δεν υπήρχε καμία «προσπάθεια εξαπάτησης».

Ο Κερκ είπε ότι η Χερντ πίστευε ότι το προσωπικό του τότε συζύγου της είχε ολοκληρώσει τη γραφειοκρατία και ότι ήταν εξαντλημένη και υπέφερε από στέρηση ύπνου όταν έκανε το λάθος κατά την άφιξή της. Η Χερντ και ο Ντεπ είχαν επίσης δημοσιοποιήσει μία δήλωση στην οποία εξέφραζαν μεταμέλεια για τις πράξεις της. Το βίντεο είχε συγκεντρώσει ευρεία κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ορισμένους θαυμαστές να λένε ότι το ζευγάρι έμοιαζε σαν να το είχαν απαγάγει και να το κρατούσαν για λύτρα.

Η είδηση έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου διατάχθηκε να πληρώσει στον πρώην σύζυγό της 10,35 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση, αφού δικαστήριο της Βιρτζίνια διαπίστωσε ότι δυσφήμησε τον ηθοποιό. Ο Ντεπ μήνυσε τη Χερντ, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 2015 έως το 2017, για ένα άρθρο που έγραψε τον Δεκέμβριο του 2018 στην Washington Post, περιγράφοντας τον εαυτό της ως «δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».