ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρες εκλογές ανακοινώνει ο Νετανιάχου

Πρόωρες εκλογές ανακοινώνει ο Νετανιάχου

Την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει το αργότερο σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το γεγονός αυτό θα ανακοινωθεί στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος Λικούντ στο Τελ Αβίβ, το οποίο θα αρχίσει στις 18:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας).

Η εκπρόσωπος του κόμματος Νόγκα Κατζ, χωρίς να διευκρινίσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δήλωσε πως: «Μέχρι την τελευταία στιγμή όλα μπορεί να αλλάξουν, όμως θα πρέπει να ανακοινώσει τις πρόωρες εκλογές σήμερα το βράδυ στο συνέδριο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Σεπτεμβρίου, αντί για τον Οκτώβριο του 2013.

Ο Νετανιάχου θεωρείται φαβορί στις επερχόμενες εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις όπως αυτή της Παρασκευής για την εφημερίδα Maariv.

Συγκεκριμένα το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Νετανιάχου είναι ο καταλληλότερος για να ηγηθεί της χώρας. Από την δημοσκόπηση προκύπτει πως το Λικούντ θα κερδίσει 31 από τις 120 έδρες της Κνεσέτ, έναντι 27 που κατέχει σήμερα.