ΚΟΣΜΟΣ

Κλερ Φόι: Η βασίλισσα του "The Crown" κινδύνευσε από stalker

Κλερ Φόι: Η βασίλισσα του "The Crown" κινδύνευσε από stalker
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια
AP

Η ηθοποιός Κλέρ Φόι «κινδύνευσε» από stalker με την υπόθεση να φτάνει μέχρι τα δικαστήρια

Η 38χρονη Κλέρ Φόι, που πρωταγωνίστησε στη δημοφιλή σειρά "The Crown" φέρεται να στοχοποιήθηκε από τον 39χρονο Τζέισον Πένροουζ μεταξύ του περασμένου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Ο Πένροουζ εμφανιζόταν μπροστά από το σπίτι της και της έστελνε περισσότερα από 1.000 email τον μήνα, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το BBC, η Ρόζα Μπέναθαν, από την Μητροπολιτική Αστυνομία, κατέθεσε πως ο 39χρονος παρουσιαζόταν ως σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών και ισχυριζόταν ότι ήθελε η Φόι να παίξει στην επόμενη παραγωγή του. Είχε επικοινωνήσει με την αδερφή και τον ατζέντη της 38χρονης και κατάφερε να βρει πού έμενε ενώ χτυπούσε συχνά το κουδούνι της.

Η δικηγόρος Moira McFarlane, η οποία ορίστηκε από το δικαστήριο, επέλεξε την αναβολή και είπε ότι η ψυχική υγεία του πελάτη της ήταν «ακόμα υπό αμφισβήτηση». Η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Ιουλίου και ο 39χρονος απαγορεύεται αυστηρά να πλησιάσει την ηθοποιό έως και τις 28 του ίδιου μήνα, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.

Ο δικαστής Κλάιβ Τζένκιν κάλεσε τον Πένροουζ να μην επιχειρήσει να επικοινωνήσει με την ηθοποιό, την οικογένειά της ή τον ατζέντη της και ο 39χρονος υποσχέθηκε ότι δεν θα το κάνει.