ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η διάδοχη αλυσίδα των McDonald's «κόβει» τις τηγανητές πατάτες λόγω έλλειψης

Σε έλλειψη οι τηγανητές πατάτες απο τα φαστ φουντ τη Ρωσίας
Σε έλλειψη οι τηγανητές πατάτες απο τα φαστ φουντ τη Ρωσίας
ΑΡ

 Τέλος και οι τηγανητές πατάτες, με φόντο την αποχώρηση των McDonald's από τη Ρωσία μετά από 30 χρόνια

Ορισμένα εστιατόρια της αλυσίδας γρήγορου φαγητού «Tasty and that's it» που άνοιξε πρόσφατα, αντικαθιστώντας τα McDonald's στη Ρωσία, θα σταματήσουν προσωρινά να σερβίρουν πατάτες, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η έλλειψη της σωστής ποικιλίας πατάτας σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να βρουν ένα διαφορετικό συνοδευτικό για τα μπιφτέκια και τα μπέργκερ τους. Η εταιρεία λέει ότι αναμένει να έχει ξανά τηγανητές πατάτες στο μενού μέχρι το φθινόπωρο. Τα McDonald's αποχώρησαν από τη Ρωσία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο αμερικανικός γίγαντας γρήγορου φαγητού πούλησε τα εστιατόριά του σε έναν Ρώσο επιχειρηματία και τον Ιούνιο πολλά από τα καταστήματα άνοιξαν ξανά με το όνομα «Vkusno i Tochka», που μεταφράζεται ως «Νόστιμο και τέλος».

Αλλά ένα μήνα μετά το άνοιγμα, ένα από τα βασικά στοιχεία του μενού είναι σε έλλειψη. Οι "ρουστίκ πατάτες", μια πιο χοντρή εκδοχή της παραδοσιακή τηγανητής πατάτας, ενδέχεται επίσης να μην είναι διαθέσιμες. Σε δήλωση στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, η εταιρεία εξήγησε ότι το 2021 είχε κακή συγκομιδή για την ποικιλία πατάτας που απαιτείται.

Ανέφερε ότι η εταιρεία γενικά προσπάθησε να προμηθευτεί πατάτες από Ρώσους παραγωγούς, αλλά ότι ήταν επίσης αδύνατη η εισαγωγή πατάτας από αγορές που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια προσωρινή αντικατάσταση της εγχώριας καλλιέργειας.

Ωστόσο, σε δήλωση στο Telegram με τίτλο "Υπάρχουν πατάτες - και αυτό είναι", το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσίας προσπάθησε να υποτιμήσει τυχόν ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη πατάτας. "Η ρωσική αγορά τροφοδοτείται πλήρως με πατάτες, συμπεριλαμβανομένων των επεξεργασμένων. Επιπλέον, φθάνουν ήδη καλλιέργειες από τη νέα συγκομιδή, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο έλλειψης", ανέφερε το υπουργείο.

Η McDonald's άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο στη Μόσχα το 1990, δείγμα για τους στενότερους οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς της Σοβιετικής Ρωσίας με τη Δύση. Αλλά περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα, η αμερικανική εταιρεία αποχώρησε από τη Ρωσία μαζί με δεκάδες άλλες δυτικές εταιρείες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ρωσία βρίσκεται τώρα υπό εκτεταμένες δυτικές κυρώσεις, οι οποίες διακόπτουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και αυξάνουν την ανεργία. Η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 10% το 2022.