ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Τζορτζ με κοστούμι στο Royal Box για την πρώτη παρουσία του σε τελικό Wimbledon

Ο πρίγκιπας Τζορτζ με κοστούμι στο Royal Box για την πρώτη παρουσία του σε τελικό Wimbledon
Ο 8χρονος πρίγκιπα Τζορτζ με τους γονείς του.
AP

Πρωτοσέλιδο στα βρετανικά ΜΜΕ έχει γίνει η τελευταία εμφάνιση των διαδόχων του θρόνου που παρακολούθησαν τον τελικό του Wimbledon – Εκτός από τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον στο Royal Box βρέθηκε και ο πρωτότοκος γιoς τους πρίγκιπας Τζορτζ με κουστούμι προκειμένου να παρακολουθήσει το αγαπημένο του άθλημα

Ο τελικός του Wimbledon αποτελούσε παραδοσιακά για τους Βρετανούς ένας από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χώρας. Για τον λόγο αυτό πάντα στον τελικό παραβρίσκεται κάποιος μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Φέτος στον τελικό του Wimbledon αγωνίζονται ο Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Νικ Κύργιο και εκεί βρέθηκαν προκειμένου να τους παρακολουθήσουν ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον και τον 8χρονο γιo τους, πρίγκιπα Τζoρτζ.

Ο νεαρός διάδοχος του θρόνου, φόρεσε το κοστούμι του όπως κάνει σε κάθε επίσημη περίσταση και συνοδευόμενος από τους γονείς τους κάθισε στοRoyal Box για τον μεγάλο τελικό. Εκεί, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον συνάντησαν τον πρόεδρο του Wimbledon, Ian Hewitt, ο οποίος έσφιξε το χέρι του Τζορτζ.

Ο πρίγκιπας Τζορτζ της Αγγλίας θα γίνει 9 ετών στις 22 Ιουλίου.

Δείτε την gallery:

Στις 3 Δεκεμβρίου 2012, το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Στις 22 Ιουλίου 2013, γεννήθηκε ο γιος τους, στις 16:24 (ώρα Αγγλίας) στο Νοσοκομείο Σεντ Μέρι.

Η ανακοίνωση της γέννησης του πρίγκιπα αναρτήθηκε σε καβαλέτο έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, αν και σε ρήξη με την παράδοση, τα νέα δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά σε δελτίο τύπου από αξιωματούχους του παλατιού.

Η γέννηση του χαιρετήθηκε με 21 κανονιοβολισμούς στις πρωτεύουσες των Βερμούδων, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νέας Ζηλανδίας, του Καναδά και με κωδωνοκρουσίες από το Αββαείο του Γουέστμινστερ και πολλές άλλες εκκλησίες.

Τα εικονικά ορόσημα στη Σφαίρα των Κοινοπολιτειών φωτίστηκαν σε διάφορα χρώματα, κυρίως μπλε για να σηματοδοτήσουν τη γέννηση ενός αγοριού. Την επόμενη μέρα το Παλάτι του Κένσιγκτον ανακοίνωσε ο νεογέννητος πρίγκιπας θα ονομαστεί Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος, προς τιμήν του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄, την προ-γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ (αρσενική εκδοχή του ονόματος Αλεξάνδρα και δεύτερο όνομα της βασίλισσας) και τον Λουδοβίκο Μαουντμπάττεν, θείο του προ-παππού του, πρίγκιπα Φίλιππου.

Η γέννηση του πρίγκιπα Γεωργίου ήταν η δεύτερη φορά που τρεις γενιές άμεσων κληρονόμων στο βρετανικό θρόνο ζούσαν ταυτόχρονα, τελευταία φορά συνέβη μεταξύ 1894 και 1901, τα τελευταία επτά χρόνια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας.

Η βάπτισή του έγινε στις 23 Οκτωβρίου 2013, στο βασιλικό παρεκκλήσι του Παλατιού του Αγίου Ιακώβου από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι. Νονοί του ήταν 7 καλοί φίλοι των γονέων του.