ΚΟΣΜΟΣ

Ιβάνα Τραμπ: Oι τελευταίες της ώρες και το ταξίδι στο Σαν Τροπέ που προετοίμαζε εδώ και καιρό

Η Ιβάνα με τον πρώην σύζυγό της Ντοναλντ Τραμπ το 1988
Η Ιβάνα με τον πρώην σύζυγό της Ντοναλντ Τραμπ το 1988
AP

Η πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα, πέρασε τις τελευταίες της ώρες δειπνώντας στο αγαπημένο της ιταλικό εστιατόριο «με καλή διάθεση»

Η πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνα, 73 ετών, πέρασε τις τελευταίες της ώρες δειπνώντας στο αγαπημένο της ιταλικό εστιατόριο «με καλή διάθεση» ώρες πριν τη βρουν νεκρή στο κάτω μέρος της σκάλας στο αρχοντικό της στη Νέα Υόρκη.
Η 73χρονη Τραμπ, 73 ετών φέρεται να υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Η Πάολα Αλαβιάν, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του ιταλικού εστιατορίου Altesi's που βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σπίτι της Ιβάνα στο αριστοκρατικό Upper East Side του Μανχάταν, είπε ότι είχε δειπνήσει μαζί της το βράδυ της Τετάρτης (13/7), μια μέρα πριν πεθάνει. Φαινόταν ευδιάθετη αλλά κουρασμένη και παρήγγειλε μόνο μια μικρή ποσότητα φαγητού, είπε.

Tο αγαπημένο εστιατόριο της Ιβάνα

Περιγράφοντας την τελευταία της νύχτα στο Altesi Ristorante, η ιδιοκτήτρια είπε στην αμερικανική Sun: «Όπως πάντα με ρώτησε πώς τα πήγαινα, πάντα μας υποστήριζε και απλώς μοιραστήκαμε μια φυσιολογική συζήτηση. Η υγεία της φαινόταν φυσιολογική, φαινόταν ίσως λίγο κουρασμένη, αλλά κατά τα άλλα φαινόταν καλά.Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος. ήταν πραγματικά πολύ καλός άνθρωπος».

«Ευδιάθετη, αλλά κουρασμένη»

Η Ιβάνα φαινόταν ευδιάθετη, όμως «φαινόταν ίσως λίγο κουρασμένη και παρήγγειλε μια πολύ, πολύ μικρή ποσότητα φαγητού» πριν πληρώσει το λογαριασμό και πάει σπίτι της για τελευταία φορά.Το επόμενο πρωί, ενώ ανέβαινε τις σκάλες μέσα στο διαμέρισμά της, η επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο υπέστη, όπως πιστεύεται, καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα να πέσει.

Οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι η πρώην κυρία Τραμπ τραυματίστηκε θανάσιμα πέφτοντας από τις σκάλες, μετά από ένα ιατρικό επεισόδιο, δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας στη Daily News. Δεν υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια. Εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανή την Τετάρτη στις 4.30 μ.μ., όταν η οικονόμος και η βοηθός της έφυγαν από το σπίτι.

Βρέθηκε ξαπλωμένη στο κάτω μέρος της σκάλας λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης από μια γυναίκα μέλος του προσωπικού που έφτασε για δουλειά, η οποία ξεκλείδωσε την πόρτα, ανακάλυψε ότι δεν ανέπνεε και κάλεσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί λένε ότι κλήθηκαν στο διαμέρισμα, μετά από αναφορές ότι κάποιος υπέστη καρδιακή ανακοπή γύρω στις 12.40 μ.μ (τοπική ώρα), πριν διαπιστωθεί ο θάνατος της. Διενεργείται νεκροψία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια και ο χρόνος του θανάτου της. Πηγή κοντά στην οικογένεια είπε ότι η υγεία της είχε επιδεινωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

H Iβάνα ΤραμπΑ.Ρ

Η Ιβάνα ήταν περισσότερο γνωστή ως η πρώτη σύζυγος του κληρονόμου ακινήτων και επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο παντρεύτηκε το 1977. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, την Ιβάνκα, τον Έρικ και τον Ντόναλντ Τζούνιορ. Το ζευγάρι χώρισε το 1992 αφού εκείνη ανακάλυψε ότι είχε σχέση με τη γυναίκα που θα γινόταν η δεύτερη σύζυγός του, η Μάρλα Μέιπλς. Η Ιβάνα έγινε επιχειρηματίας καθώς και προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης, σχεδιάστρια μόδας και συγγραφέας.

Γεννημένη πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα της Σοβιετικής Ένωσης πριν βρει το δρόμο της στον Καναδά και στη συνέχεια για τη Νέα Υόρκη όπου έκανε την περιουσία της, θα μείνει στην ιστορία για μία ατάκα που είχε πει στην ταινία The First Wives Club το 1996, λίγο μετά το διαζύγιο με τον Τραμπ: «Κυρίες, να είστε δυνατές και ανεξάρτητες και να θυμάστε, μην θυμώνετε, πάρτε (τους) τα πάντα!»

Το ταξίδι που ήθελε να κάνει

Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος που κοινοποίησε την είδηση ​​του θανάτου της την Πέμπτη, αποτίοντας φόρο τιμής στην πρώην αγαπημένη του, μέσω της πλατφόρμας του Truth Social. «Με μεγάλη λύπη ενημερώνω όλους εκείνους που την αγάπησαν, που ειναι πολλοί, ότι η Ιβάνα Τραμπ πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη», έγραψε. Την περιέγραψε ως μια «όμορφη, καταπληκτική» γυναίκα, ενώ τίμησε τον στενό δεσμό της με τα παιδιά τους.

Η Iβάνα φωτογραφήθηκε για τελευταία φορά στη Νέα Υόρκη στις 22 Ιουνίου, όταν εθεάθη να αφήνει το αρχοντικό της και να πηγαίνει συνοδευόμενη στο κομμωτήριο. Στις εικόνες φαίνεται να περπατάει με τη βοηθό της, η οποία κρατάει το χέρι της Ιβάνα καθώς περπατούσαν στο πεζοδρόμιο, κατευθυνόμενες στο ραντεβού για τα μαλλιά της.Είχε επίσης προγραμματίσει να επισκεφθεί το σαλόνι ομορφιάς την Πέμπτη, προετοιμάζοντας μια απόδραση στο ΣενΤροπέ.

Ο Fatih Cakirca, αδερφός του ιδιοκτήτη του κομμωτηρίου Salih Cakirca, είπε στην DailyMail.com ότι ο αδερφός του έφτιαχνε τα μαλλιά της Iβάνα επί 20 χρόνια και ότι εκείνη ερχόταν μια φορά την εβδομάδα για να κάνει το κλασικό της χτένισμα. «Την ξέρω επίσης 20 χρόνια. Ήταν μια πολύ ωραία κυρία, είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι. Είχε ένα ραντεβού σήμερα στις 2 το μεσημέρι και η οικονόμος της μόλις ακύρωσε», είπε.

«Ξέρω ότι θα πήγαινε στο Σεν Τροπέ μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μόλις την είδα την περασμένη Παρασκευή, ήρθε στο κομμωτήριο, της έκανα τα μαλλιά. Ήταν υπέροχη, τίποτα δεν προμήνυε το κακό. Έδειχνε πολύ υγιής και χαρούμενη. Ήταν μια πολύ όμορφη κυρία…. Πολύ φιλική», πρόσθεσε ο κομμωτής, ο οποίος εργάζεται μαζί με τον αδερφό του στο Salih Salon, κοντά στο σπίτι της Iβάνα

Η 73χρονη γυναίκα είχε προσέξει πολύ κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19, αλλά σχεδίαζε να αναχωρήσει για το ταξίδι της στο Σαν Τροπέ την Παρασκευή, είπε η καλύτερή της φίλη Nίκι Χάσκελ στο Page Six. «Αύριο έφευγε για το Σεντ Τροπέ. Αυτό θα ήταν το πρώτο της ταξίδι μετά την πανδημία», είπε η Χάσκελ. «Φοβόταν να μην κολλήσει τον ιό»,

Η μητέρα της Iβάνα Marie Zelníčková ζει και πρόκειται να κλείσει τα 96 τον Σεπτέμβριο. Εθεάθη για τελευταία φορά με την κόρη της το 2019, όταν η οικογένεια συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τα 93α γενέθλια της πρώην πεθεράς του Τραμπ. Σύμφωνα με το TMZ, η Ιβάνα φέρεται πως είχε περιουσία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων όταν πέθανε.