ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν «μαχαιρωμένες» σε παραλία στην Οκινάουα

Τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες
Τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες
Μουσείο Θαλάσσιας Χελώνας Kumejima

Ιαπωνία: Δεκάδες θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν πολύ εξασθενημένες για να κινηθούν λόγω τραυματισμών που τους προκάλεσαν ντόπιοι ψαράδες στην Οκινάουα

Περισσότερες από 30 θαλάσσιες χελώνες βρέθηκαν με τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και τα άκρα και ανίκανες να κινηθούν σε παραλία της Οκινάουα. Τραυματίστηκαν προφανώς την ώρα που οι ψαράδες τις αφαίρεσαν από τα δίχτυα τους, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.

Οι χελώνες ανακαλύφθηκαν στις παραλίες του νησιού Kumejima, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του κύριου νησιού της Οκινάουα, στις 14 Ιουλίου. Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, το προσωπικό του Μουσείου Θαλάσσιας Χελώνας της περιοχής έσπευσε στην παραλία στο ανατολικό τμήμα του νησιού, όπου οι περισσότερες χελώνες βρέθηκαν ακίνητες.

Η παραλία με φύκια, είναι γνωστή για τις πράσινες χελώνες της. Πάνε εκεί για να τραφούν. Το είδος έχει χαρακτηριστεί ως απειλούμενο με εξαφάνιση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. «Πολλές από τις χελώνες κείτονταν ημιθανείς. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», είπε ένας υπάλληλος του μουσείου. «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το επεξεργαστούμε αυτό».

Σύμφωνα με τους κατοίκους που είναι εξοικειωμένοι με την τοπική πρακτική του ψαρέματος με διχτυα οι ψαράδες μερικές φορές καταφεύγουν σε βάναυσες μεθόδους για να απελευθερώσουν τις χελώνες που μπλέκονται στα δίχτυα τους. Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση ως ύποπτο κρούσμα σκληρότητας σε ζώα.