ΚΟΣΜΟΣ

To μεγάλο «αντίο» στην Ιβάνα: Οι Τραμπ την αποχαιρέτησαν με μία λαμπερή τελετή «φόρο τιμής» στη ζωή

To ζεύγος Τραμπ στην κηδεία της Ιβάνα
To ζεύγος Τραμπ στην κηδεία της Ιβάνα
ΑΡ

Η κηδεία της Ιβάνα Τραμπ, πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, με ολόκληρη την οικογένεια να δίνει το παρών σε σε μια σπάνια δημόσια συγκέντρωση. Η 73χρονη πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ πέθανε την περασμένη εβδομάδα, πέφτοντας από τις σκάλες του διαμερίσματός της στο Μανχάταν.

Η κηδεία της Ιβάνα Τραμπ έγινε σε μια ιστορική εκκλησία του Μανχάταν την Τετάρτη (20/7) και ήταν ένας λαμπερός τελευταίος φόρος τιμής στη γυναίκα θρύλο της δεκαετίας του 1980, με εντυπωσιακές συνθέσεις με τριαντάφυλλα και ένα αντίγραφο του εξωφύλλου του περιοδικού Vanity Fair να «πρωταγωνιστεί» στην τελετή

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην καθολική εκκλησία St. Vincent Ferrer στο Άπερ Ιστ Σάιντ για να αποχαιρετήσουν την επιχειρηματία και πρώην σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ που πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 73 ετών.

Δύο μεγάλες εικόνες της με χρυσό πλαίσιο τοποθετήθηκαν δίπλα στο φέρετρό, όπως επίσης και ένα εξώφυλλό της στο Vanity Fair του 1992 με τις λέξεις "Ivana Be A Star" πάνω του. Η δεύτερη φωτογραφία με πλαίσιο φαινόταν επίσης να είναι ένα παλιό εξώφυλλο περιοδικού με τίτλο «Καλύτερα από ποτέ… Iβάνα Τραμπ».

Ο αιωνόβιος καθεδρικός ναός ήταν επίσης στολισμένος με εκατοντάδες κόκκινα τριαντάφυλλα και κεριά για την πολυτελή λειτουργία. Η κηδεία μόνο με πρόσκληση ονομάστηκε «Γιορτή Ζωής» και η πρόσκληση περιείχε μια φωτογραφία της νεαρής Ιβάνα.

«H ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ και τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του που είχε αποκτήσει με την Ιβάνα - ο Ντον Τζούνιορ, η Ιβάνκα και ο Έρικ - ήταν όλοι παρόντες. Η σύζυγος του πρώην προέδρου Μελάνια, ο γιος τους Μπάρον και η άλλη κόρη του Τραμπ, Τίφανι, ήταν επίσης μεταξύ των πενθούντων. Η Iβάνα, η οποία πέθανε μετά από πτώση στο σπίτι της, θα μείνει στην ιστορία ως «μια δύναμη της φύσης» και «η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου» όπως την αποχαιρέτησαν οι οικείοι της

To αντίο στην Ιβάνα ΤραμπΑ.Ρ

Ο Ντόναλντ και η Ιβάνα ήταν παντρεμένοι για 15 χρόνια από το 1977 έως το 1992.Με καταγωγή από την τότε Τσεχοσλοβακία, η εκλιπούσα ήταν μία γυναίκα κοσμική που έγινε αντικείμενο έντονου δημόσιου ενδιαφέροντος δίπλα στον Τραμπ κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Αφού το ζευγάρι χώρισε, ξεκίνησε μια σειρά προϊόντων ομορφιάς, κοσμημάτων και ρούχων.

Τραμπ: «Θλιβερή μέρα, αλλά και γιορτή μιας υπέροχης ζωής»

Πριν από την τελετή ο Τραμπ, έγραψε στην πλατφόρμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social: «Μια πολύ θλιβερή μέρα, αλλά ταυτόχρονα μια γιορτή μιας υπέροχης και όμορφης ζωής».

Σύμφωνα με τη New York Post, μια συγκινημένη Ιβάνκα Τραμπ, είπε στους πενθούντες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας: «Μεγαλώνοντας, η μητέρα μου δεν μου είπε ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει ό,τι ήθελε, μου το έδειξε». Και πρόσθεσε: «Η μητέρα μου κάποτε μου είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει με τακούνια». Ο Ντόναλντ Τζούνιορ αποκάλεσε τη μητέρα του «ατρόμητη και ανεξάρτητη».

Παρόντες στην κηδεία ήταν μεταξύ άλλων ο μεγιστάνας ακινήτων Τσαρλς Κούσνερ, πατέρας του Τζάρεντ Κούσνερ - ο Μαλαισιανός σχεδιαστής Zang Toi, η τηλεοπτική παρουσιάστρια Jeanine Pirro και ο George Wayne, πρώην δημοσιογράφος του Vanity Fair γνωστός για τις συνεντεύξεις του με διασημότητες.