ΚΟΣΜΟΣ

Η συγνώμη του BBC σε Ουίλιαμ και Χάρι για τη συνέντευξη της Νταϊάνα στον «απατεώνα» Μάρτιν Μπασίρ

Η συγνώμη του BBC σε Ουίλιαμ και Χάρι για τη συνέντευξη της Νταϊάνα στον «απατεώνα» Μάρτιν Μπασίρ
H λαίδη Νταϊάνα και ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ.
AP

Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, κατηγορείται για απάτη για την συνέντευξη που είχε πάρει το 1995 από τη λαίδη Νταϊάνα - Το BBC ζήτησε δημόσια συγνώμη για τον αντίκτυπο που είχε αυτή η συνέντευξη στην ζωή της αδικοχαμένης Πριγκίπισσας 

Ο διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι , απηύθυνε σήμερα μια δημόσια συγγνώμη στη Βασιλική Οικογένεια και ορκίστηκε να μην ξαναπροβληθεί ποτέ η συνέντευξη της αδικοχαμένης Νταϊάνα στον Μάρτιν Μπασίρ το 1995 αφού αποδείχθηκε ότι ήταν βασισμένη σε μεθόδους «εξαπάτησης».

Επιπλέον το «αφεντικό» της βρετανικής κρατικής τηλεόρασης, συμφώνησε να πληρώσει στην πρώην νταντά των Ουίλιαμ και Χάρι «μια σημαντική αποζημίωση για ψέματα που χρησιμοποίησε ο απατεώνας ρεπόρτερ».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail η 57χρονη σήμερα, Alexandra Pettifer, πιο γνωστή ως Tiggy Legge-Bourke, εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου το πρωί της Πέμπτης για να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από για τις «κατασκευασμένες» κατηγορίες ότι είχε σχέση με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας ενώ εργαζόταν ως προσωπική του Καρόλου την εποχή εκείνη.

Το δημοσίευμα της Daily Mail.

Λέγεται επίσης ότι ο κ. Μπασίρ ξεγέλασε την Νταϊάνα να πιστέψει ότι η νταντά είχε μείνει έγκυος από τον Τσαρλς δείχνοντάς της μια ψεύτικη «απόδειξη» άμβλωσης.

Η δικηγόρος της, είπε στο δικαστήριο σήμερα ότι οι ισχυρισμοί προκάλεσαν «σοβαρές προσωπικές συνέπειες για όλους τους ενδιαφερόμενους».

Ο γενικός διευθυντής του Τιμ Ντέιβι , ζήτησε δημόσια συγγνώμη και στον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, τον πρωτότοκο γιό του Ουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι «για τον τρόπο με τον οποίο εξαπατήθηκε η πριγκίπισσα Diana και τον επακόλουθο αντίκτυπο σε όλη τους τη ζωή».

Ο Τιμ Ντέιβι δεσμεύτηκε να μην εμφανίσει ποτέ ξανά το πρόγραμμα Panorama ή να παρέχει τα δικαιώματα σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, προσθέτοντας: «Αν είχαμε κάνει σωστά τη δουλειά μας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα γνώριζε την αλήθεια όσο ζούσε.

«Απογοητεύσαμε αυτήν, τη βασιλική οικογένεια και το κοινό μας», πρόσθεσε.

Ο κόμης Σπένσερ, αδερφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα, είπε σήμερα: «Αν και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι άλλο ένα αθώο θύμα αυτού του φρικτού σκανδάλου δικαιώνεται, είναι εκπληκτικό για μένα ότι δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη ποινικές κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων».

Να σημειωθεί ότι ένα χρόνο πριν ο δημοσιογράφος Μάρτιν Μπασίρ, ο οποίος κατηγορείται για απάτη για την εκρηκτική συνέντευξη που είχε πάρει το 1995 από τη Λαίδη Νταϊάνα, ζήτησε συγγνώμη από τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, αλλά χαρακτήρισε «παράλογο» να συνδέονται οι πράξεις του με το βίαιο θάνατο της μητέρας τους. Περισσότερα από 25 χρόνια μετά απ’ αυτή την εκρηκτική για τη βρετανική μοναρχία συνέντευξη της Λέιντι Ντι, μια ανεξάρτητη έκθεση κατήγγειλε τις μεθόδους «εξαπάτησης» που χρησιμοποιήθηκαν απ' αυτόν το δημοσιογράφο για να την πάρει, με αποτέλεσμα το BBC να ζητήσει συγγνώμη.