ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πρίγκιπας Σαλμάν χτίζει την πόλη του μέλλοντος - Χωρίς δρόμους με τεχνητά σύννεφα και ολογράμματα

Ο Πρίγκιπας Σαλμάν χτίζει την πόλη του μέλλοντος - Χωρίς δρόμους με τεχνητά σύννεφα και ολογράμματα
Η NEOM κατασκευάζεται στην επαρχία Ταμπούκ.

Το Neom είναι το μεγάλο project του πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν να μετατρέψει μια έκταση ερήμου στο μέγεθος του Βελγίου σε περιοχή υψηλής τεχνολογίας - Η ονομασία Neom προέρχεται από την ελληνική λέξη «νέο» και το μ που είναι η σύντμηση της αραβικής λέξης «mustaqbal» που σημαίνει μέλλον - O πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, βρίσκεται στη χώρα μας με σκοπό να υπογραφούν συμφωνίες ανάμεσα στους Έλληνες υπουργούς και τους Σαουδάραβες ομολόγους τους

To ποσό των 500 δισ. δολαρίων θα διαθέσει η Σαουδική Αραβία για ένα επενδυτικό fund το οποίο συνδέεται με το Neom, το megaproject-ορόσημο του πρίγκιπα διαδόχου.

Tο Neom είναι το μεγάλο project του πρίγκιπα Μοχάμεντ να μετατρέψει μια έκταση ερήμου στο μέγεθος του Βελγίου σε περιοχή υψηλής τεχνολογίας. Ο ίδιος το χαρακτήρισε ως μια βάση δοκιμής για νέες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να φέρουν επανάσταση στην αστική ζωή, καθώς και έναν τρόπο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και διαφοροποίησης της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας η οποία μέχρι τώρα εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο.

Η τελευταία του ανακοίνωση, ήταν ένα υπό-σχέδιο με την ονομασία The Line στα πλαίσια του Neom για την δημιουργία δίδυμων κτιρίων τα οποία θα εκτείνονται σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα και θα περιέχουν μέσα τους μια ολόκληρη πόλη 9 εκατομμυρίων κατοίκων.

Μέχρι το 2030, στοχεύει να ζουν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στο "The Line" φτάνοντας τα 9 εκατομμύρια μέχρι το 2045, είπε.

Το Neom θα αρχίσει να προσελκύει σημαντικούς πιθανούς επενδυτές μέχρι το τέλος αυτού του έτους, είπε.

Σημειώνεται ότι στην πόλη The Line σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ δεν θα υπάρχουν δρόμοι και αυτοκίνητα. Επίσης οι ειδικοί θα έχουν φροντίσει να έχει βροχοπτώσεις μέσω της δημιουργίας τεχνητών νεφών, να έχει δημιουργήσει πρότυπο εκπαιδευτικό σύστημα με καθηγητές -ολογράμματα που θα μπορούν να διδάσκουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες ή ακόμα και στο απευκταίο ενδεχόμενο μιας νέας πανδημίας.

Η NEOM που κατασκευάζεται στην επαρχία Ταμπούκ θα δημιουργήσει 380.000 νέες θέσεις εργασίας.