ΚΟΣΜΟΣ

Ζαχάροβα για φωτογράφιση των Ζελένσκι στη Vogue: «Η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια»

Ζαχάροβα για φωτογράφιση των Ζελένσκι στη Vogue: «Η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια»

Ποικίλες αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι στο περιοδικό Vogue που έχει διχάσει το διαδίκτυο.

«Απελπιστικά σάπια εικόνα» χαρακτήρισε η Ζαχάροβα τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι στην αμερικανική Vogue.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι από τη διάσημη φωτογράφο Άννι Λάιμποβιτς.

«Έχετε παρατηρήσει πώς τα δυτικά μέσα προωθούν τη γυναίκα του Ζελένσκι; Επίσκεψη στις ΗΠΑ, εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφίσεις στο bunker. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ουκρανίας δίνει πλέον συνεντεύξεις με φόντο τη γυναίκα του.

Ο λόγος είναι μπανάλ - ο Ζελένσκι έχει κουράσει, το διεθνές κοινό δεν τον ακούει πια, τον βαρέθηκαν. Ο ''πόρος'' που λέγεται Ζελένσκι έχει εξαντληθεί εντελώς, η εικόνα είναι απελπιστικά σάπια, επομένως δεν σερβίρεται πλέον χωρίς καρύκευμα. Τώρα το πολιτικό μενού στο πιάτο ονομάζεται ''Ζελένσι υπό τη Ολένα''» πρόσθεσε η Ρωσίδα αξιωματούχος στο λογαριασμό της στο Telegram.

Αντιδράσεις για τη φωτογράφιση του ζεύγους Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με το χακί μπλουζάκι του, και τη σύζυγό του πόζαραν στο εξώφυλλο του Vogue με τη γνωστή φωτογράφο των διασημοτήτων Άνι Λίμποβιτς να βρίσκεται πίσω από την κάμερα, ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόφαση του Ουκρανού προέδρου και της Ολένα Ζελένσκα να δεχθούν φωτογράφιση, και πάλι στο Vogue, δίχασε τα κοινωνικά δίκτυα.

Πολλοί επισημαίνουν τα τεράστια ποσά βοήθειας που δόθηκαν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα από την αρχή της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, δηλώνοντας ότι η απόφαση των Ζελένσκι «φθηναίνει» αυτή την προσπάθεια.

H φωτογράφιση που προκάλεσε τα χλευαστικά σχόλια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα σχολιάστηκε και από την Αμερικανίδα βουλευτή των Ρεπουμπλικανών Λόρεν Μπόεμπερτ που είπε για την ουκρανική ηγεσία: «Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είμαστε παρά ένα μάτσο κορόιδα».

Οι... αγκαλίτσες που προκάλεσαν

Το ζεύγος μεταξύ άλλων, ποζάρει στη Vogue αγκαλιασμένο σε ένα τραπέζι, ενώ σε μια άλλη φωτογραφία η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας φαίνεται να βρίσκεται σε ένα κτήριο με προμήθειες με τον σύζυγό της από πίσω.