ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η Αρμενία: «Ξεδιάντροπο ψέμα πως ζητήσαμε παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα η Αρμενία: «Ξεδιάντροπο ψέμα πως ζητήσαμε παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Με τον πλέον επίσημο τρόπο αντέδρασε η Αρμενία σε δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως η χώρα (όπως και η Ουκρανία) είχε ζητήσει από την ΕΥΠ την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε η Αρμενία δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως είχε ζητήσει την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μάλιστα, ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, Τιγκράν Μκρτσιάν, ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook, πως όχι μόνο η χώρα του δεν ζήτησε κάτι τέτοιο αλλά πρόκειται και για «ξεδιάντροπο ψέμα».

Ο Αρμένιος πρέσβης σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα. Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση:

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA αλλά και της εφημερίδας «Καθημερινής», ανέφεραν πως κατατέθηκε απ' ευθείας αίτημα από τις μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας και Αρμενίας για παρακολούθηση του κινητού του Ευρωβουλευτού Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς συμμετείχε σε μία επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα σχετικά με την Κίνα.

Το αίτημα υπεβλήθη στην ΕΥΠ και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγινε η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του καναλιού, η παρακολούθηση έλαβε χώρα το διάστημα 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 14 Δεκεμβρίου 2021, καθώς ο νόμος επιτρέπει τρίμηνη παρακολούθηση και η ΕΥΠ ζήτησε να τερματιστεί καθώς παρήλθε το νόμιμο τρίμηνο.

Στις 12 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναδείχθηκε από τα μέλη του κόμματος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι παρακολουθήθηκε το τηλέφωνό του επί διημέρου, όντας πρόεδρος του κινήματος.

Κυβέρνηση: Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου διαβεβαιώνει σε ολους τους τόνους ότι οι απαντήσεις θα δοθούν θεσμικά, εννοώντας μέσα από τη Βουλή και από την δικαιοσύνη που θα ελέγξει τα πάντα: «Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβερνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας σήκωσε τους τόνους και σημερα Σάββατο λέγοντας: «Αντί για συγγνώμες, ο Μητσοτάκης να πει ποιοι άλλοι παρακολουθήθηκαν». Έκανε λόγο για μέγα σκάνδαλο και ασυγχώρητη καθεστωτική αλαζονεία, από έναν πρωθυπουργό που νόμιζε ότι κανείς δεν μπορεί να τον ελέγξει», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε on camera δήλωσή του, στον απόηχο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και των δύο ηχηρών παραιτήσεων, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Θεσμική επίθεση από το ΠΑΣΟΚ

Να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Παναγιώτης Κοντολέων και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης ζητάει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και εξαπολύει σφοδρά πυρά για τις κυβερνητικές διαρροές σχετικά με τις υποκλοπές.

Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατηγορεί τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιούν με επικοινωνιακούς όρους το σκάνδαλο των υποκλοπών.