ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η «οδύσσεια» της φάλαινας που παγιδεύθηκε στα νερά του Σηκουάνα - Αγώνας δρόμου για να σωθεί

Η φάλαινα που παγιδεύτηκε στο Σηκουάνα
Η φάλαινα που παγιδεύτηκε στο Σηκουάνα
ΑΡ

Οι προσπάθειες των Γάλλων να ταΐσουν τη φάλαινα Μπελούγκα που έχει παγιδευθεί στο Σηκουάνα έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής

Οι γαλλικές αρχές παρακολουθούν με αγωνία μια φάλαινα Μπελούγκα που απομακρύνθηκε από τον βιότοπό της στην Αρκτική και κατέληξε στον ποταμό Σηκουάνα, εγείροντας φόβους ότι το θηλαστικό θα μπορούσε να λιμοκτονήσει αν παραμείνει στην πλωτή οδό που ρέει μέσα από το Παρίσι και πέρα ​​από αυτό.

Οι προσπάθειες των ειδικών να ταΐσουν την επικίνδυνα αδυνατισμένη πλέον φάλαινα έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής και οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να βγάλουν τη φάλαινα από τον ποταμό όπου έχει παγιδευθεί, δήλωσαν περιβαλλοντολόγοι τη Δευτέρα.

Οι γαλλικές Αρχές προσπαθούν να σώσουν τη φάλαιναΑΡ

Η ομάδα διατήρησης της θαλάσσιας ζωής Sea Shepherd France κοινοποίησε τη Δευτέρα ότι «οι προσπάθειες σίτισης συνεχίζονται παράλληλα με την εξεύρεση λύσης για να βγει από το ποτάμι υπό τις καλύτερες συνθήκες». Οι ειδικοί στην τοποθεσία έχουν προειδοποιήσει ότι η μπελούγκα δεν πρέπει να μένει πολύ καιρό στο ζεστό, στάσιμο νερό.

«Η φάλαινα εξακολουθεί να μην τρώει, αλλά συνεχίζει να δείχνει περιέργεια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φάλαινα «τρίφτηκε στις αποβάθρες και απαλλάχθηκε από τα μπαλώματα που είχαν εμφανιστεί στην πλάτη της. Τα αντιβιοτικά μπορεί επίσης να βοήθησαν», έγραψε στο Twitter η Sea Shepherd France.

Η χαμένη Μπελούγκα εθεάθη για πρώτη φορά στον ποταμό της Γαλλίας, μακριά από το φυσικό της περιβάλλον, την περασμένη εβδομάδα. Πλάνα από drone που τράβηξαν οι γαλλικές πυροσβεστικές υπηρεσίες δείχνουν τη φάλαινα να ελίσσεται απαλά σε ένα τμήμα των ανοιχτόπράσινων νερών του ποταμού μεταξύ του Παρισιού και της πόλης Ρουέν της Νορμανδίας, πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την ανοιχτή θάλασσα.

Οι ειδικοί από την Παρασκευή προσπάθησαν να ταΐσουν το θηλαστικό με νεκρές ρέγγες και ζωντανές πέστροφες, χωρίς επιτυχία. Η Sea Shepherd φοβάται ότι η φάλαινα θα μπορούσε σιγά σιγά να λιμοκτονήσει στο νερό και να πεθάνει. Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι οι κτηνίατροι έδωσαν στη φάλαινα βιταμίνες και προϊόντα για να τονώσουν την όρεξή της, καθώς και κάποια ιατρική θεραπεία.