ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Γαλλία για τις βόλτες με τζετ σκι του «υποκριτή» Μακρόν εν μέσω της ενεργειακής κρίσης

Σάλος στη Γαλλία για τις βόλτες με τζετ σκι του «υποκριτή» Μακρόν εν μέσω της ενεργειακής κρίσης
Σφοδρές αντιδράσεις για τις βόλτες του Εμανουέλ Μακρόν με το τζετ σκι
AP PHOTO

Σφοδρές αντιδράσεις για τις βόλτες του Εμανουέλ Μακρόν με το τζετ σκι

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία οι φωτογραφίες που έφερε στη δημοσιότητα περιοδικό από τις διακοπές του προέδρου της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, στις οποίες φαίνεται, μεταξύ άλλων, να κάνει και βόλτες με τζετ σκι.

Βουλευτές των «Πρασίνων» χαρακτήρισαν υποκριτή τον Μακρόν θυμίζοντας από τη μια ότι τα τζετ σκι καταναλώνουν από τέσσερις έως δέκα φορές περισσότερα καύσιμα από ένα οικογενειακό αυτοκίνητο και ότι από την άλλη ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας που πριν από λίγο διάστημα είχε καλέσει τους Γάλλους να κάνουν περικοπές στην ενέργεια.

Ο Μακρόν, ο οποίος έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες να κάνει τζετ σκι κάθε καλοκαίρι από το 2017, την περασμένη εβδομάδα είχε θεαθεί να κάνει μόνος του κανό με αρκετούς να εκτιμούν ότι ίσως άλλαξε συνήθειες.

Οι φωτογραφίες, όμως, από το περιοδικό Voici αποκάλυψαν ότι ο Μακρόν δεν έχει εγκαταλείψει τις παλιές του συνήθειες κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο θέρετρο των Γάλλων προέδρων στην Ριβιέρα.

«Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν αντιλαμβάνεται την κλιματική αλλαγή και αυτό είναι εγκληματικό στην εποχή που ζούμε» δήλωσε η βουλευτής των «Πρασίνων» Σαντρίν Ρουσό.

Στο περιοδικό που δημοσίευσε τις φωτογραφίες μίλησε χωρίς να κατονομαστεί και βουλευτής του κόμματος του Μακρόν ο οποίος δήλωσε «δύσπιστος» για τις εικόνες αυτές.

Σχετικές ειδήσεις