ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα σε ιστορική οικία του Μπουένος Άιρες το εστιατόριο και μπαρ Moshu Treehouse

Μέσα σε ιστορική οικία του Μπουένος Άιρες το εστιατόριο και μπαρ Moshu Treehouse
twitter

  Στη συνοικία Παλέρμο του Μπουένος Άιρες, κοντά στα κεντρικά γραφεία του, το στούντιο αρχιτεκτονικής Hitzig Militelo Architects αναδιαμόρφωσε μια ιστορική διώροφη οικία της πρωτεύουσας της Αργεντινής στο εστιατόριο και μπαρ Moshu Treehouse.

Η συγκεκριμένη περιοχή, μια από τις πιο παλιές γειτονιές της πόλης, βρίθει από τέτοιες αρχιτεκτονικές δομές. Σύμφωνα με το στούντιο, παραδοσιακά οι κατοικίες στην Αργεντινή οικοδομούνται γύρω από μια αυλή που γίνεται ο κύριος χώρος για κοινωνική συνεύρεση. Θέλοντας να αναπαράξει αυτή την εμπειρία, το στούντιο δημιούργησε μια καινούργια αυλή στην είσοδο, η οποία διατηρεί την πρόσοψη της οικίας. Και ένα δέντρο Moshu φυτεύτηκε στην αυλή, δίνοντας στο πρότζεκτ την επωνυμία του. Αυτή η νέα αυλή πρόσβασης επιτρέπει στους επισκέπτες να εισέλθουν στο εστιατόριο με δύο διαφορετικούς τρόπους: είτε να μπουν στην αρχική αυλή της οικίας είτε να ανεβούν μια σκάλα για να βρεθούν στον δεύτερο όροφο.

Δείτε την gallery:

Το εστιατόριο αυτό καθεαυτό είναι σε δύο επίπεδα, με ένα κοκτέιλ μπαρ στο πάνω όροφο και μια βεράντα στο πίσω μέρος του κτηρίου. Στο εσωτερικό διατηρούνται πολλά από τα ακατέργαστα φινιρίσματα της αρχικής οικίας. «Η αρχιτεκτονική γλώσσα του εσωτερικού είναι ένα ιδίωμα σύνθεσης τυπικού κατεδαφισμένου βιομηχανικού ύφους» εξηγούν από το στούντιο. «Τα εσωτερικά περιβάλλει ένα ρημαγμένο, εγκαταλειμμένο σπίτι όπου ξερή βλάστηση έχει κάνει κατάληψη». Στο ισόγειο, ένα μπαρ και ένας αριθμός δωματίων για φαγητό είτε στο εσωτερικό είτε σε αυλίτσες με ανοιχτό ουρανό επάνω. Συνολικά, το Moshu Treehouse προσφέρει 240 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου και 90 τετραγωνικά μέτρα ακάλυπτου χώρου.