ΚΟΣΜΟΣ

Σαλμάν Ρουσντί: Τα τραύματα «του άλλαξαν τη ζωή»- Το ταξίδι στη Μέση Ανατολή που επηρέασε τον δράστη

Σαλμάν Ρουσντί: Τα τραύματα «του άλλαξαν τη ζωή»- Το ταξίδι στη Μέση Ανατολή που επηρέασε τον δράστη
H τελευταία ανακοίνωση της οικογένειας του Σαλμάν Ρουσντί - Οι αποκαλύψεις από την μητέρα του δράστη
AP PHOTO

H τελευταία ανακοίνωση της οικογένειας του Σαλμάν Ρουσντί - Οι αποκαλύψεις από την μητέρα του δράστη

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί μετά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι την Παρασκευή σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη εξέδωσε η οικογένειά του κάνοντας λόγο για τραύματα που άλλαξαν τη ζωή του.

«Ο πατέρας μου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Είμαστε όμως ανακουφισμένοι μετά την αποσωλήνωσή του και το πρόσθετο οξυγόνο και πλέον μπόρεσε να πει μερικές λέξεις» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωσή του ο γιος του Σαλμάν Ρουσντί, Ζαφάρ

«Αν και τα τραύματα που του αλλάξαν τη ζωή είναι σοβαρά, η διάθεσή του για χιούμορ παραμένει άθικτη. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για τους αυτόπτες μάρτυρες που τον προστάτευσαν και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μαζί με τους αστυνομικούς και τους γιατρούς που τον φρόντισαν, καθώς και για το κύμα αγάπης από όλο τον κόσμο. Ζητάμε υπομονή και διακριτικότητα καθώς η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τις δυσκολίες» καταλήγει η ανακοίνωση του γιου του Σαλμάν Ρουσντί.

Εντωμεταξύ η μητέρα του δράστη της επίθεσης, Χάντι Ματάρ, σε δηλώσεις της στην Daily Mail αποκήρυξε τον γιο της για τις πράξεις του ζητώντας συγγνώμη από τον Σαλμάν Ρουσντί.

Μιλώντας για τον 24χρονο που, μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, είπε ότι ήταν απομονωμένος στο υπόγειο του σπιτιού τους, σπάνια εργαζόταν, δεν είχε ποτέ κάποια κοπέλα και είχε αλλάξει μετά από ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή.

Η ίδια είπε ότι αν και Μουσουλμάνα δεν ήταν θρήσκα προσθέτοντας ότι δεν είχε ακούσει τον Ρουσντί μέχρι τη στιγμή της επίθεσης. «Δεν έσπρωξα τα παιδιά μου στη θρησκεία, δεν γνωρίζω κάποιον στο Ιράν» υποστήριξε η μητέρα του 24χρονου

Η μητέρα του Ματάρ αποκάλυψε ότι όλα άλλαξαν με το παιδί της το 2018 όταν επέστρεψε από ένα ταξίδι στο Λίβανο, την πατρίδα της, όπου επισκέφθηκε τον πατέρα του. «Τον περίμενα να επιστρέψει με όρεξη, να ολοκληρώσει το σχολείο και να βρει δουλειά. Αντίθετα εκείνος κλείστηκε στο υπόγειο. Δεν μου μιλούσε για μήνες».