ΚΟΣΜΟΣ

Για βιασμό συναδέλφων τους κατηγορούνται 12 πυροσβέστες

Για βιασμό συναδέλφων τους κατηγορούνται 12 πυροσβέστες

Σε απάνθρωπα καψόνια υπέβαλαν δύο νέους εθελοντές συναδέλφους τους, δώδεκα Γάλλοι πυροσβέστες, στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και βιαιοπραγία.

Οι δύο εθελοντές κατήγγειλαν ότι υποβλήθηκαν σε «καψόνια», ο ένας μετά τον άλλο, στις 6 Μαΐου, στο πίσω μέρος ενός πούλμαν που μετέφερε την ομάδα στο Παρίσι, μετά από έναν αγώνα που είχαν δώσει στο Κολμάρ.

Ο ένας, 23 ετών, κατηγόρησε τους συναδέλφους του ότι τον βίασαν με ένα πλαστικό μπουκάλι και μάλιστα τράβηξαν βίντεο από τα βασανιστήρια με ένα κινητό τηλέφωνο. Το μαρτύριό του παρατάθηκε επειδή τόλμησε να αντισταθεί στους «παλιούς» της ομάδας. Το δεύτερο θύμα, ηλικίας 21 ετών, υποστηρίζει ότι ξυλοκοπήθηκε.

Αρχικά οι πυροσβέστες παραδέχτηκαν ότι υπάρχει μια «παράδοση» που επιβάλει να γίνονται «τελετουργικά» καψόνια στους νέους, αρνήθηκαν όμως τον βιασμό υποστηρίζοντας ότι απλώς «μιμήθηκαν» την πράξη.

Ο ένας από τους κατηγορούμενους προφυλακίστηκε ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι τέσσερις κατηγορούνται για βιαιοπραγία και βιασμό και οι οκτώ μόνο για βιαιοπραγία. Όλοι τους ανήκαν σε μια ομάδα γυμναστών η οποία συμμετέχει συχνά σε αγώνες. Ο προπονητής τους και ο αρχηγός της ομάδας κατηγορούνται επίσης επειδή δεν απέτρεψαν τη διάπραξη του αδικήματος.

Ταυτόχρονα, οι στρατιωτικές αρχές έχουν ξεκινήσει εσωτερική έρευνα καθώς οι πυροσβέστες έχουν στρατιωτικό βαθμό.

Ο δικηγόρος των δύο νέων έκανε έκκληση την Παρασκευή ζητώντας «να σπάσει ο νόμος της σιωπής» και, αν υπάρχουν άλλα θύματα, να καταγγείλουν τους βασανιστές τους.