ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Κατέρρευσε νέο τμήμα των σιλό αποθήκευσης στο λιμάνι της Βηρυτού 

Τμήμα των σιλό αποθήκευσης στο λιμάνι της Βηρυτού κατέρρευσε
Τμήμα των σιλό αποθήκευσης στο λιμάνι της Βηρυτού κατέρρευσε
ΑΡ

Λίβανος: Το βόρειο τμήμα των σιλό αποθήκευσης δημητριακών κατέρρευσε δύο και πλέον χρόνια μετά τη μεγάλη έκρηξη που είχε σημειωθεί στο λιμάνι της Βηρυτού στις 4 Αυγούστου του 2020

Το βόρειο τμήμα των σιλό αποθήκευσης δημητριακών, που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές πριν από δύο χρόνια από τη μεγάλη έκρηξη που είχε σημειωθεί στο λιμάνι της Βηρυτού, κατέρρευσε νωρίς σήμερα το πρωί έπειτα από προειδοποιήσεις ότι η εγκατάσταση είχε πάρει μεγάλη κλίση για να μπορέσει να παραμείνει όρθια.

Ένα μεγάλο σύννεφο καφέ και γκρίζας σκόνης υψώθηκε πάνω από την προκυμαία, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός LBCI. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματισμούς. Τα σιλό που κατέρρευσαν σήμερα ήταν τα τελευταία του βόρειου τμήματος των σιλό. Προς το παρόν, το νότιο τμήμα των σιλό παραμένει σταθερό.

Η τεράστια έκρηξη, που είχε σημειωθεί στις 4 Αυγούστου 2020 στο λιμάνι, είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 220 ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο βόρειο τμήμα των σιλό δημητριακών, με αποτέλεσμα σιτάρι και καλαμπόκι να έχουν χυθεί στο έδαφος έξω από αυτά.

Πρόσφατα μια φωτιά σιγόκαιγε επί εβδομάδες στα σιλό. Αξιωματούχοι είχαν πει πως η φωτιά ήταν αποτέλεσμα της καλοκαιρινής ζέστης που προκάλεσε την ανάφλεξη των σιτηρών που είχαν μείνει να σαπίζουν. Τμήμα της εγκατάστασης είχε καταρρεύσει στις 31 Ιουλίου και ένα άλλο τμήμα έπεσε στις 4 Αυγούστου, κατά τη δεύτερη επέτειο της έκρηξης.

Προχθές, Κυριακή, το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως δείγματα σκόνης από διάφορα σημεία του λιμανιού έδειξαν πως ο αέρας περιέχει υψηλές ποσότητες κοινής μούχλας, η οποία δεν είναι επικίνδυνη εφόσον δεν εισπνέεται σε μεγάλες ποσότητες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ