ΚΟΣΜΟΣ

Η διαθήκη της Νταϊάνα και τα 10 εκατ. λίρες στον Ουίλιαμ

Η διαθήκη της Νταϊάνα και τα 10 εκατ. λίρες στον Ουίλιαμ

Κατά 10 εκατομμύρια λίρες θα αυξηθεί ο λογαριασμός του Πρίγκιπας Ουίλιαμ, λαμβάνοντας ένα κληροδότημα από την αδικοχαμένη μητέρα του.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε μεριμνήσει να αφήσει και στα δύο της παιδιά, με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων τους ένα σημαντικό ποσό. Έτσι, ο πρωτότοκος γιος της στις 21 Ιουνίου θα λάβει 10 εκατ. λίρες.

Ο Ουίλιαμ μάλιστα σκέφτεται να λάβει μικρότερο μερίδιο από ό,τι δικαιούται ώστε να πάρει περισσότερα χρήματα ο αδερφός του Χάρι, αφού όταν ο πατέρας του γίνει βασιλιάς ο ίδιος θα κληρονομήσει το εισόδημα του Δουκάτου της Κορνουάλης.

Συνολικά η Νταϊάνα άφησε πίσω της περιουσία 13 εκατομμυρίων λιρών, εκτός των φόρων κληρονομιάς των 8,5 εκατομμυρίων, ενώ το ποσό φαίνεται να αυξήθηκε περίπου στις 20 εκατομμύρια λίρες. Η περιουσία της περιλαμβάνει μετοχές και τοκομερίδια, κοσμήματα, μετρητά από το διαζύγιό της, φορέματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα που βρίσκονται στα Ανάκτορα του Κένσιγκτον.

Η πριγκίπισσα είχε ορίσει ισότιμους δικαιούχους τους δύο γιους της αν και ο Ουίλιαμ θα έχει μεγάλη κληρονομιά όταν γίνει ο ίδιος Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Ο ίδιος ο οποίος κερδίζει 40.000 λίρες τον χρόνο ως πιλότος της RAF, ήδη λαμβάνει επίδομα από τον πατέρα του και μπορεί να αξιοποιήσει το ποσό, που θεωρείται ότι είναι περίπου 2 εκατομμύρια λίρες ως καταπίστευμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στη διαθήκη της πριγκίπισσας αναφέρεται ότι τυχόν έσοδα από το νυφικό της, την γκαρνταρόμπα της και πνευματικά δικαιώματα, ακόμη και φωτογραφίες της, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπίες αλλά και για την ενίσχυση των δύο γιων της.