ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: 4 νεκροί στο Μέμφις από πυροβολισμούς - Ο 19χρονος μακελάρης έκανε livestreaming στο Facebook

Συναγερμός απο νέο μακελειό στο Μέμφις
Συναγερμός απο νέο μακελειό στο Μέμφις
ΑΡ

Ένας οπλισμένος και επικίνδυνος νεαρός που πυροβολούσε κόσμο και μετέδιδε τις αποτρόπαιες πράξεις του μέσω Facebook συνελήφθη απο τις αρχές στο Μέμφις του Τενεσί. Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το δολοφονικό του αμόκ

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σε μια σειρά πυροβολισμών στο Μέμφις που φέρεται να εκτελέστηκαν από έναν 19χρονο, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τουλάχιστον ένας από τους πυροβολισμούς μεταδόθηκε στο Facebook Live, είπε η αστυνομία.

Ο ύποπτος συνελήφθη γύρω στις 9:20 μ.μ (τοπική ώρα) περισσότερες από δύο ώρες αφότου η αστυνομία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση καλώντας τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στο σπίτι. «Πολλές οικογένειες καταστράφηκαν απόψε», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Shelby Floyd Bonner σε συνέντευξη Τύπου τα ξημερώματα της Πέμπτης.

O 19χρονος μακελάρης

Ο πρώτος πυροβολισμός σημειώθηκε γύρω στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης (8/9) και ένας άνδρας βρέθηκε πυροβολημένος θανάσιμα σε δρόμο, είπε η αστυνομία. Άλλοι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 4:30 μ.μ.

Η αστυνομία του Μέμφις έστειλε στο Twitter μια επείγουσα ειδοποίηση γύρω στις 7 μ.μ, αναφέροντας ότι ένας ένοπλος άνδρας είναι υπεύθυνος για πολλαπλούς πυροβολισμούς. «Λαμβάνουμε αναφορές ότι καταγράφει τις ενέργειές του στο Facebook. Δεν έχουμε συγκεκριμένη τοποθεσία για το πού βρίσκεται τώρα», ανέφερε το tweet. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μέμφις Κάρεν Ρούντολφ είπε ότι ο 19χρονος Εζέκιελ Κέλι συνελήφθη μετά τις 9 το βράδυ. στη γειτονιά Whitehaven.

Καθώς ο δράστης τρομοκρατούσε την πόλη, η δημόσια συγκοινωνία ανεστάλη και ένα στάδιο στο κέντρο της πόλης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ένας αγώνας μπέιζμπολ για το τοπικό πρωτάθλημα τέθηκε σε lockdown. Φίλοι και συγγενείς τηλεφωνούσαν μανιωδώς και έστελναν μηνύματα μεταξύ τους για να ελέγξουν ο ένας την ασφάλεια του άλλου. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί διέκοπταν το πρόγραμμά τους για να ενημερώνουν τους θεατές.

Το Πανεπιστήμιο του Μέμφις έστειλε μήνυμα στους φοιτητές λέγοντας ότι σημειώθηκε πυροβολισμός κοντά στην πανεπιστημιούπολη. Το Rhodes College το οποίο απέχει περίπου 4 μίλια από το πανεπιστήμιο, συμβούλεψε τους φοιτητές εντός και εκτός πανεπιστημιούπολης να βρουν καταφύγιο.

Η περιοχή όπου συνελήφθη ο Κέλι απείχε περίπου 11 μίλια από το Πανεπιστήμιο του Μέμφις και περίπου 12 μίλια από το Κολέγιο. Η αστυνομία στο Southaven του Μισισιπή, είπε ότι είχε κλέψει ένα αυτοκίνητο σε βενζινάδικο πριν συλληφθεί στο Μέμφις. «Αν δεν χρειάζεται να βρίσκεστε έξω, μείνετε σε εσωτερικούς χώρους μέχρι να λήξει ο συναγερμός», ανέφερε η αστυνομία του Μέμφις στο Twitter, πριν από τη σύλληψη.

Η αστυνομία δε γνωρίζει το κίνητρο του πυροβολισμού. Το Μέμφις πρόσφατα συγκλονίστηκε από πολλές δολοφονίες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένου του πυροβολισμού ενός πάστορα κατά τη διάρκεια μίας ληστείας αυτοκινήτου, του πυροβολισμού ενός ακτιβιστή κατά τη διάρκεια διαμάχης για χρήματα και της δολοφονίας μιας γυναίκας που απήχθη ενώ έτρεχε πριν την αυγή.

«Καταλαβαίνω ότι είναι πολλή βία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε στο Twitter το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Μέμφις, Chase Carlisle. Τα αρχεία του δικαστηρίου δείχνουν οτι τον Φεβρουάριο του 2020, ο Κέλι τότε 17 ετών, κατηγορήθηκε ως ενήλικας για απόπειρα δολοφονίας πρώτου βαθμού, βαριά επίθεση, χρήση πυροβόλου όπλου για τη διάπραξη επικίνδυνου κακουργήματος και απερίσκεπτο κίνδυνο με θανατηφόρο όπλο. Οι συνθήκες της υπόθεσης δεν έγιναν αμέσως γνωστές.

Ομολόγησε την ενοχή του για βαριά επίθεση και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση. Δεν έγινε αμέσως γνωστό πόση από την ποινή εξέτισε.