ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το φέρετρό της ξεκίνησε το ταξίδι του για το παλάτι του Μπάκιγχαμ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το φέρετρό της ξεκίνησε το ταξίδι του για το παλάτι του Μπάκιγχαμ
Βασίλισσα Ελισάβετ: Το φέρετρό της ξεκινάει το ταξίδι του για το παλάτι του Μπάκιγχαμ
AP

Η Σκωτία «αποχαιρετά» τη Βασίλισσα - Η πομπή με το φέρετρο της για το Λονδίνο

Μεγάλη συγκίνηση επικρατεί στην Αγγλία καθώς το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε το ταξίδι του για τον τελικό του προορισμό. Η πομπή θα περάσει από το χωριό Μπάλατερ του Αμπερντίνσαιρ, όπου πολλοί ντόπιοι τη γνώριζαν, είπε ο τοπικός υπουργός.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους καθώς η μονάρχης μεταφερόταν από το Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο για να αποτίσουν φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα. Το φέρετρο θα καταλήξει στο κάστρο του Μπάκιγχαμ.

Δείτε live:

Ο αιδεσιμότατος Ντέιβιντ Μπαρ είπε ότι οι ντόπιοι θεωρούσαν τους Ουίνδσορ «σαν γείτονες», ιδιαίτερα καθώς η Βασίλισσα ερχόταν στο Κάστρο Μπαλμόραλ από τότε που ήταν κοριτσάκι και οι άνθρωποι στην περιοχή είχαν μακροχρόνιες σχέσεις με την οικογένεια.

Οι εκκλησιαστικές λειτουργίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα θα αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα, με ειδική λειτουργία από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ.

Η πομπή αυτή, γίνεται συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της Ελισάβετ. Αύριο, Δευτέρα (11/9), θα πραγματοποιηθεί πομπή κατά μήκος της μεγάλης λεωφόρου Ρόιαλ Μάιλ έως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Σεντ Τζάιλς) όπου η σορός της Ελισάβετ θα παραμείνει για 24 ώρες. Την Τρίτη το βράδυ, θα μεταφερθεί αεροπορικώς στο Λονδίνο.