ΚΟΣΜΟΣ

Beatles: Πώς λύθηκε ο γρίφος του εξώφυλλου του «Abbey Road»

Beatles: Πώς λύθηκε ο γρίφος του εξώφυλλου του «Abbey Road»

Μια από τις διασημότερες θεωρίες συνωμοσίας ανάμεσα στους κύκλους των φανατικών οπαδών των Beatles, η οποία βασιζόταν στο διάσημο εξώφυλλο του δίσκου «Abbey Road», μόλις καταρρίφθηκε.

Σύμφωνα με το «μύθο», ο Paul McCartney είχε αποκεφαλιστεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όμως ο θάνατός του αποσιωπήθηκε και τη θέση του στο συγκρότημα πήρε ένας σωσίας.

«Απόδειξη» γι' αυτό, ήταν το εξώφυλλο του Abbey Road, στο οποίο υπάρχουν «κρυμμένα μηνύματα». Ενώ όλα τα Σκαθάρια φορούν παπούτσια καθώς περνούν τη διάβαση, μόνο ο McCartney είναι ξυπόλητος. Το γεγονός αυτό ερμηνεύτηκε πως ο McCartney δεν ήταν πια στη ζωή!

Επίσης, στον John Lennon, ο οποίος ηγείται και φορά λευκά, είχαν δώσει το ρόλο του τελετάρχη, ο μαυροντυμένος Ringo Starr συμβόλιζε τον νεκροθάφτη και ο George Harrison, φορώντας τζιν, τον εργάτη νεκροταφείου.

Άλλα «στοιχεία» στο εξώφυλλο του δίσκου είναι η πινακίδα του λευκού αυτοκινήτου, η οποία περιέχει τον αριθμό 28, δηλαδή την ηλικία του McCartney, αν ζούσε το 1969, που κυκλοφόρησε το άλμπουμ.

Επίσης, ο αριστερόχειρας McCartney κρατά ένα τσιγάρο στο δεξί του χέρι, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα ύποπτο «σημάδι».

Τέλος στο μυστήριο έβαλε ο άνθρωπος που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία, ο Iain Macmillan, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα μια άλλη λήψη των Σκαθαριών. Στη φωτογραφία αυτή ο McCartney φοράει τα σανδάλια του.

Τόσο ο φωτογράφος όσο και οι ίδιοι οι Beatles διέψευδαν αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όμως τους φανατικούς οπαδούς δεν είχε πείσει ούτε η εξήγηση του ίδιου του McCartney: Ήταν μια πολύ ζεστή καλοκαιρινή μέρα και απλά πέταξε τα σανδάλια του.

abbey2

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων