ΚΟΣΜΟΣ

Ο Χάρι έμαθε τελευταίος ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ - Νέο «σίριαλ» λίγο πριν την κηδεία

O πρίγκιπας Χάρι φέρεται να ενημερώθηκε με καθυστέρηση για τον θάνατο της Ελισάβετ
O πρίγκιπας Χάρι φέρεται να ενημερώθηκε με καθυστέρηση για τον θάνατο της Ελισάβετ
Α.Ρ

Νέο ρήγμα διαφαίνεται στις σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι με το παλάτι, παραμονή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ. Πληροφορίες λένε οτι ο δούκας του Σάσεξ ήταν «ο τελευταίος που έμαθε» για τον θάνατο της γιαγιάς του, ενώ είχε ήδη ενημερωθεί ακόμη και η πρωθυπουργος, Λιζ Τρας

Μέλη του παλατιού αντέδρασαν με οργή στους ισχυρισμούς ότι ο πρίγκιπας Χάρι ειδοποιήθηκε για τον θάνατο της γιαγιάς του, μόλις πέντε λεπτά πριν δημοσιοποιηθεί η είδηση στο κοινό. Δημοσίευμα εφημερίδας ανέφερε ότι ο συντετριμμένος εγγονός της ήταν ο τελευταίος που έμαθε για τον θάνατό της και μάλιστα ενημερώθηκε μετά την πρωθυπουργό Λιζ Τρας. Η Daily Telegraph σχολίασε οτι αυτό ήταν ένα επιπλέον δείγμα της ρήξης μεταξύ του πρίγκιπα και της οικογένειάς του.

Ωστόσο, υπάρχει σαφής εκνευρισμός στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς τέτοιοι ισχυρισμοί προέκυψαν την παραμονή της κηδείας της Βασίλισσας, γεγονός που θεωρήθηκε εξαιρετικά ασέβεια. Οι βοηθοί του παλατιού αντέδρασαν με οργή στους ισχυρισμούς χθες το βράδυ ότι ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε μόλις πέντε λεπτά ειδοποίηση για τον θάνατο της γιαγιάς του προτού δημοσιοποιηθεί

Σε μια σπάνια δήλωση για ένα τόσο ιδιωτικό θέμα, ένας εκπρόσωπος του Βασιλιά τόνισε: «Το κοινό ενημερώθηκε μόνο αφού είχε ενημερωθεί κάθε μέλος της οικογένειας». Η Mail επισημαίνει ότι ενώ είναι αλήθεια ότι ο Χάρι ενημερώθηκε λίγο πριν δημοσιοποιηθεί η είδηση, ο λόγος είναι επειδή βρισκόταν σε πτήση για τη Σκωτία και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Χθες το βράδυ, η αρχική ιστορία είχε αφαιρεθεί από τον ιστότοπο της Telegraph. Στη συνέχεια δημοσιεύτηκε μια τροποποιημένη που ισχυριζόταν ότι ο Χάρι δεν είχε διαφορετική μεταχείριση από τα άλλα μέλη της οικογένειας.

Την ίδια στιγμή φίλος του Σάσεξ περιέγραψε χθες την απόφαση να αποκλειστούν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ από τη χθεσινοβραδινή «δεξίωση του αιώνα» στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ως «πέρα απο τα όρια». Ο φίλος ισχυρίστηκε ότι οι Σάσεξ θα ένιωθαν «αποκλεισμένοι» αφού προφανώς ήταν «απρόσκλητοι» σε μια κρατική εκδήλωση για 1.000 παγκόσμιους ηγέτες και ξένους βασιλείς που παρευρέθηκαν στην κηδεία της βασίλισσας.

Πιστεύεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έλαβαν πρόσκληση για την εκδήλωση, με οικοδεσπότη τον Βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγο της Βασίλισσας. Ωστόσο, αξιωματούχοι στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επέμειναν αργότερα ότι η υποδοχή ήταν μόνο για εν ενεργεία μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως γίνεται κατανοητό.

Ένας φίλος των Σάσεξ είπε στους Sunday Times: «Είναι πέρα ​​για πέρα ​​ενοχλητικό που δεν είναι εκεί. Όλοι έρχονται από όλο τον κόσμο για να αποτίσουν τα σέβη τους στη βασίλισσα». Η σύγχυση σχετικά με την πρόσκληση του Χάρι και της Μέγκαν υποδηλώνει προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού που εδρεύει στην Καλιφόρνια και της βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με την Daily Telegraph.

Ολα αυτά συνέβησαν μετά την προφανή ανατροπή του δικαιώματος του Χάρι να φοράει στρατιωτική στολή παρά το γεγονός ότι δεν ειναι εν ενεργεία μέλος της οικογένειας. Ο πρίγκιπας Χάρι λέγεται πως ένιωσε «συντετριμμένος» αφού τα αρχικά «ER» της Βασίλισσας αφαιρέθηκαν από τον ώμο της στρατιωτικής του στολής καθώς αγρυπνούσε δίπλα στο φέρετρό της χθες το βράδυ -την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου είχε τη δυνατότητα να κρατήσει τα διακριτικά.

Η πηγή είπε χθες ότι το θέμα με τη στολή και η δεξίωση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ θα μπορούσαν να τον κάνουν να νιώσει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης είναι εναντίον του. Είναι δύσκολο σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει ότι τον αποκλείουν».

Η απόγνωση του Χάρι είναι κατανοητό ότι επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος επίσης δεν είναι πλέον εν ενεργεία μέλος της βασιλικής οικογένειας, παρ'ολα αυτά διατήρησε τα αρχικά στη στολή του αντιναυάρχου του την ώρα που τα παιδιά της βασίλισσας έκαναν αγρυπνία το βράδυ της Παρασκευής.

Τα αρχικά «ER» φοριούνται παραδοσιακά μόνο από εκείνους που «υπηρετούν» τον μονάρχη, και έτσι η απουσία τους πιστεύεται ότι οφείλεται στους κανονισμούς ενδυμασίας και όχι σε προσπάθεια να αποκλειστεί ο πρίγκιπας.

Αλλά τέτοια ήταν η απόγνωσή του που λέγεται οτι ο Χάρι σκέφτηκε να φορέσει ένα πρωινό κοστούμι. για να αποφύγει την αμηχανία χθες το βράδυ. Ένας φίλος είπε στην εφημερίδα: «Η καρδιά του έχει ραγίσει. Το να αφαιρέσουν τα αρχικά της γιαγιάς του ήταν πολύ σκόπιμο».