ΚΟΣΜΟΣ

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Στιγμές απο τον μεγάλο αποχαιρετισμό της Βρετανίας στη «Λίλιμπετ»

Μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούν το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ
Μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούν το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ
Α.Ρ

Σε μία ιστορική ημέρα για το Ηνωμένο Βασίλειο, καλεσμένοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ  στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. 

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, υπό τον βασιλιά Κάρολο τον Γ', μαζί με αρχηγούς κρατών και μέλη απο τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, αποχαιρέτισαν σήμερα στο αβαείο του Γουέστμινστερ τη Βασίλισσα Ελισάβετ που έφυγε απο τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 96 ετών.

Η Βρετανία πενθεί για τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία της, ενώ τα μέλη της οικογένειάς της, αποχαιρέτησαν με συγκίνηση μια αγαπημένη μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά. Το φέρετρό της τοποθετήθηκε κοντά στο βωμό με το στέμμα, τη σφαίρα και το σκήπτρο στην κορυφή του να περιβάλλεται από λουλούδια που επέλεξε ο Βασιλιάς από κήπους που εκείνη αγαπούσε και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της.

Η πιο ιστορική εκκλησία του Ηνωμένου Βασιλείου, γεμάτη με 2.000 υψηλούς προσκεκλημένους, ανάμεσά τους έξι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας, πρόεδροι και μέλη της οικογένειας της βασίλισσας γέμισε από τους ήχους των ύμνων και των προσευχών σε μια κηδεία που η Αυτή Μεγαλειότης είχε επιμεληθεί η ίδια πριν πεθάνει.

To προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑΑΡ

Η βασίλισσα μεταφέρθηκε στο δρύινο φέρετρό της στο καρότσι που χρησιμοποιούσαν οι γονείς της και την ακολούθησαν μέσω της πλατείας του Κοινοβουλίου ο γιος της, ο Βασιλιάς και οι συγγενείς της, μεταξύ των οποίων τα εγγόνια της, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και ο Δούκας του Σάσεξ με τις οικογένειές τους.

Ο Άντριου, ο δούκας της Υόρκης, φαινόταν να κλαίει, ενώ το παρών στην τελετή έδωσε και η Μέγκαν Μαρκλ, οπως επίσης και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του πρίγκιπα διαδόχου Ούλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, πρίγκιπας Τζορτζ και Σάρλοτ.

Έξω από το Αβαείο υπολογίζεται ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι βρέθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου κατά μήκος των διαδρομών της πομπής και παρακολούθησαν την τελετή σε μεγάλες οθόνες. Η βασίλισσα Ελισάβετ θα ενταφιαστεί στο Ουίνδσορ δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο Πρίγκιπα Φίλιππο και τους γονείς της, Γεώργιο ΣΤ' και τη βασιλομήτωρ.

Σχετικές ειδήσεις:

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Τα συμβολικά πρωτοσέλιδα του περιοδικού ΤΙΜΕ με την 96χρονη Μονάρχη

Κηδεία Βασίλισσας Ελισάβετ: Συγκινημένα τα δισέγγονά της συνόδευσαν τη σορό της

Κηδεία Ελισάβετ: Το τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα που σφράγισε μία εποχή - Θλίψη και συγκίνηση