ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: «Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε όρους για τα F-16 - Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ»

Τσαβούσογλου: «Δεν είναι δυνατόν να δεχθούμε όρους για τα F-16 - Είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ»

Νέα... παραπόνα από την Τουρκία δια στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τους όρους που έθεσε το ΝΑΤΟ για τα F-16.

Η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να δεχθεί όρους για τα F-16, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν είναι δυνατόν να ισχύουν περιορισμοί από μέλος του NATO σε μέλος του ΝΑΤΟ» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη.

«Αλλά λέμε επίσης στη διοίκηση και στις τεχνικές και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις ότι δεν θα είμαστε σε μια συμφωνία που δένει τα χέρια μας. Λοιπόν, θα πάρουμε τα F-16. 'Χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς', 'δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, δεν μπορεί να κάνετε το άλλο'», ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συνέχισε, λέγοντας: «Δεν είναι αποδεκτό ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλλει τέτοιο περιορισμό σε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ. Γνωρίζουμε ότι κάποια λόμπι εδώ, ειδικά μετά την άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, κάποια λόμπι όπως το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι αντιτάχθηκαν σε αυτό. Γνωρίζουμε ότι προσπαθούν να το μπλοκάρουν. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι ένα αληθινό γεγονός ότι υπάρχουν λόμπι που υποστηρίζουν και την Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των όρων που έχουν τεθεί από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για την πώληση ή την αναβάθμιση F-16 είναι να μην γίνονται υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά εδάφη.

Με πληροφορίες από το skai.gr