ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Ιταλία: Η Μελόνι σαρώνει στο TikTok – «Σήμερα γράφουμε ιστορία»

Τζόρτζια Μελόνι
Σιγούρη για την επικράτησή της στις εκλογές η Τζόρτζια Μελόνι
AP Photo/Gregorio Borgia

Η διαφαινόμενη νικήτρια των εκλογών στην Ιταλία, Τζόρτζια Μελόνι, ανάρτησε ένα χιουμοριστικό βίντεο στο TikTok ενώ νωρίτερα είχε προτρέψει τους συμπατριώτες της να συνδράμουν στην «εγγραφή ιστορίας».

Το φαβορί για την επικράτηση στις εκλογές της Ιταλίας είναι η Τζόρτζια Μελόνι με το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας». Η ίδια ήταν προγραμματισμένο να ψηφίσει το πρωί της Κυριακής (25/09) όμως ο μεγάλος συνωστισμός στο εκλογικό κέντρο ανέβαλε τη διαδικασία και σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας θα προσέλθει για να ασκήσει το δικαίωμά της περίπου στις 23:00 το βράδυ, λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.

Η ίδια, ωστόσο, είχε φροντίσει από το πρωί της ίδιας ημέρας με ένα μήνυμα στο Twitter να προτρέψει τους Ιταλούς να προσέλθουν στις κάλπες. «Μαζί γράφουμε ιστορία» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το μήνυμα.

Η Τζόρτζια Μελόνι ανάρτησε ένα βίντεο στο TikTok κρατώντας δύο… πεπόνια. Ήταν μια χιουμοριστική αναφορά στη μετάφραση του επωνύμου της, που σημαίνει πεπόνια, ενώ προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι «έσπασε» την προεκλογική σιωπή ανέφερε απλά τη φράση «25 Σεπτεμβρίου. Τα είπα όλα».

Μεγάλες ουρές ψηφοφόρων στη Ρώμη - Στο 19,09% η συμμετοχή μέχρι τις 12:00

Με βάση τα νέα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία καλύπτουν το 95% των δήμων της χώρας, η προσέλευση στις κάλπες, στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα, διαμορφώθηκε στο 19,09%.

Την ίδια ώρα, στις εκλογές του 2018, είχε ψηφίσει το 19,49%των εχόντων δικαίωμα.

Στην Ρώμη, παράλληλα, έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές ψηφοφόρων έξω από πολλά εκλογικά τμήματα, οι οποίες οφείλονται, κυρίως, στους αριθμούς προτεραιότητας που δίδονται στους πολίτες, με στόχο να αποφευχθεί το φαινόμενο της διπλοψηφίας και, γενικότερα, ο κίνδυνος νοθείας.

«Θα είμαι ο σκηνοθέτης της επόμενης κυβέρνησης», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας με συνεργάτες του σε καφέ του Μιλάνου, τόνισε πριν από λίγο ότι «βρίσκεται στην πολιτική αρένα για να προσφέρει, μαζί με το κόμμα του, μια καθοριστική συμβολή και να είναι ο σκηνοθέτης της επόμενης κυβέρνησης».

«Εκτιμώ ότι η Φόρτσα Ιτάλια θα ξεπεράσει το 10% των ψήφων. Στη φάση αυτή, βέβαια, σε όλο τον κόσμο έχουμε έλλειψη ηγετών, αλλά η άποψή μου είναι ότι οι ηγέτες πρέπει να αναδεικνύονται, αυτόνομα, με τις δυνάμεις τους» πρόσθεσε ο «Καβαλιέρε».

Σχετικές ειδήσεις:

Εκλογές στην Ιταλία: Οι αριθμοί, τα πολλά «πρόσωπα» της Μελόνι και οι χειρότεροι φόβοι της ΕΕ

Η Λατινοπούλου εύχεται στη Μελόνι στα ιταλικά

Ιταλία: Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία - Ανέβαλε την ψήφο της η Μελόνι