ΚΟΣΜΟΣ

Νέο βιβλίο με αποκαλύψεις για τη Μέγκαν Μαρκλ: «Ήθελε να γίνει η Μπιγιονσέ της Βρετανίας»

Η Μέγκαν Μαρκλ ξανά στο προσκήνιο
Η Μέγκαν Μαρκλ ξανά στο προσκήνιο
ΑΡ

Η Μέγκαν Μαρκλ «νόμιζε ότι θα γίνει η Μπιγιονσέ του Ηνωμένου Βασιλείου όταν παντρεύτηκε τον Χάρι» αποκαλύπτει νέο βιβλίο για τη γυναίκα που φέρεται να αναστάτωσε το παλάτι του Μπάκγιχαμ

Η Μέγκαν Μαρκλ πίστευε ότι θα ήταν κάτι σαν την «Μπιγιονσέ του Ηνωμένου Βασιλείου» όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, ένα κράμα διασημότητας με τα προνόμια και όχι της υποχρέωσεις της βασιλικής οικογένειας υποστηρίζει ένα νέο βιβλίο για τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι και την αναστάτωση που έφερε στο Μπάκιγχαμ. Σύντομα όμως διαπίστωσε ότι μισούσε τους αυστηρούς κανόνες της βασιλικής ζωής και παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της ως δούκισσα του Σάσεξ.

Τα εκρηκτικά αποσπάσματα του έργου με τίτλο «Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown» (Αυλικοί: Η κρυφή δύναμη πίσω απο το στέμμα) του Βαλεντίν Λόου, κυκλοφόρησαν σήμερα από τους Times. Οι μυημένοι ισχυρίστηκαν ότι η δούκισσα πίστευε ότι θα γινόταν η Μπιγιονσέ της Βρετανίας όταν παντρεύτηκε τον εγγονό της βασίλισσας, αλλά απογοητεύτηκε γρήγορα από τα αυστηρά πρωτόκολλα και τους κανόνες της ζωής ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας και ένιωθε ολοένα και περισσότερο «στη γωνιά και παρεξηγημένη» από την «οικογένεια»

Το βιβλίο περιέχει επίσης ισχυρισμούς ότι η βασίλισσα αναγκάστηκε να πατήσει πόδι με φόντο το περίφημο Megxit και είπε στους Σάσεξ να αποφασίσουν αν θα είναι «μέσα ή έξω» στη σύνοδο κορυφής του Σάντριγχαμ όπου η βασιλική οικογένεια αποφάσιζε για το μέλλον του Χάρι και της Μέγκαν.

Ο συγγραφέας είπε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συναντήθηκαν στη λεγόμενη «σύσκεψη κορυφής του Σάντριγχαμ» πέντε ημέρες αφότου ο Δούκας και η Δούκισσα ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για το Megxit στις 8 Ιανουαρίου του 2020. Κατά τη διάρκεια των αρχικών διαβουλεύσεων, η βασίλισσα ήθελε και τα τέσσερα βασιλικά νοικοκυριά να συνεργαστούν γρήγορα για να βρουν μια λύση.

Το παρασκήνιο του Megxit

Τις ημέρες που ακολούθησαν, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στον οίκο Κλάρενς το τότε σπίτι του πρίγκιπα Καρόλου, συμπεριλαμβανομένων γραμματέων από τα τέσσερα νοικοκυριά, προτού οι συζητήσεις μεταφερθούν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ο Σάιμον Κέις, ο ιδιωτικός γραμματέας του πρίγκιπα Ουίλιαμ, συμμετείχε επίσης, «μιλώντας και στις δύο πλευρές», ανέφερε η εφημερίδα. Αυτά περιελάμβαναν πέντε πιθανά σενάρια, όπως «να δίνουν στον δούκα και τη δούκισσα ένα μήνα κάθε χρόνο» για τις δικές τους δραστηριότητες ή να αναλαμβάνουν μόνο έναν μικρό αριθμό υποχρεώσεων και να ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο τους κάνοντας άλλα πράγματα.

Ως μέρος αυτών των επιλογών, θα ίσχυαν γενικοί κανόνες σχετικά με τη μη λήψη αποφάσεων για οικονομικό ή υλικό κέρδος - είτε για τους ίδιους είτε για τους φίλους. Ένας πρώην μέλος του παλατιού είπε: «Νομίζω ότι η Mέγκαν πίστευε ότι θα γινόταν η Μπιογιονσέ του Ηνωμένου Βασιλείου. Το να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας θα της έδινε τα εύσημα. Ενώ αυτό που ανακάλυψε ήταν ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί κανόνες που ήταν τόσο γελοίοι που δεν μπορούσε καν να κάνει τα πράγματα που μπορούσε να κάνει ως ιδιώτης, κάτι που ήταν δύσκολο».

Άλλη πηγή το χαρακτήρισε αδύνατο, με τους δύο κόσμους της βασιλικής οικογένειας και της διασημότητας να μην μπορούν να κατανοήσουν ο ένας τον άλλον. Είπε ότι η δούκισσα δεν θα μπορούσε να χωρέσει στο μοντέλο μίας «πριγκίπισσας πλήρους απασχόλησης» με το παλάτι να μην μπορεί να δεχτεί «αυτό που ήθελε να είναι».

Ο Λόου γράφει ότι ήταν η ίδια η μονάρχης που ένιωθε ότι εάν το ζευγάρι δεν ήταν διατεθειμένο να ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, «δεν θα τους επιτρεπόταν να εκτελούν επίσημα καθήκοντα». «Υπήρχε μια πολύ ξεκάθαρη άποψη: δεν μπορείς να είσαι μέσα και έξω», είπε μια πηγή στον συγγραφέα. «Και αν υπάρχει τέτοια σαφήνεια, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς, «Γιατί δεν πάμε 10% προς αυτήν την κατεύθυνση αντί για 20%;»

Αυτό σήμαινε ότι ο συμβιβασμός αποσύρθηκε από το τραπέζι από τη βασίλισσα, είπε ο συγγραφέας. Υποστήριξε επίσης ότι το ζευγάρι αισθάνθηκε «στη γωνία και παρεξηγημένο» από το παλάτι λόγω της «αρχικής ακαμψίας» γύρω από το αίτημά τους. Ο Πρίγκιπας Χάρι έστειλε αρχικά ένα email στον πατέρα του, τότε Πρίγκιπα Κάρολο, σχετικά με τις ανησυχίες και την επιθυμία τους να μετακομίσουν στις ΗΠΑ, αλλά του είπαν ότι απαιτούσε μια «σωστή οικογενειακή συνομιλία» που δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2020.

Αυτό, έγραψε ο Λόου έγινε δεκτό άσχημα από το ζευγάρι, το οποίο ήλπιζε να επιλύσει γρήγορα το θέμα μετά από το αίτημά τους. Η απάντηση ώθησε τον πρίγκιπα να οργανώσει μια ιδιωτική συνάντηση με τη βασίλισσα, αλλά αυτή ακυρώθηκε, με τον Χάρι να ενημερώνεται ότι δεν ήταν πλέον διαθέσιμη και ότι είχε μπερδευτεί σχετικά με τις ρυθμίσεις του ημερολογίου της.

Οι αυλικοί είδαν τη συνάντηση ως ευκαιρία για τον δούκα να κερδίσει πρώτα την υποστήριξη της Βασίλισσας, προτού ξεκινήσουν ευρύτερες συνομιλίες με τη βασιλική οικογένεια. «Υπήρχε ο κίνδυνος μια ιδιωτική συνομιλία να ερμηνευθεί πολύ διαφορετικά από δύο άτομα», είπε μια πηγή στον συγγραφέα

Hθελε να την πληρώνουν σε κάθε της βήμα

Ο Χάρι σκέφτηκε τότε να πάει απροειδοποίητα στο Σάντρινγκχαμ για να μιλήσει στη Βασίλισσα, αλλά αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει. Την ίδια στιγμή βοηθοί του παλατιού ισχυρίστηκαν ότι η Μέγκαν γκρίνιαζε επειδή δεν πληρωνόταν γιατις βασιλικές περιοδείες, συμφώνησε για τη συνέντευξη με την 'Οπρα έξι μήνες πριν από το Megxit και μείωσε το προσωπικό με κλάματα, εκφοβισμό και οργή, λένε πηγές.

Το νέο βιβλίο ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια της βασιλικής περιοδείας στην Αυστραλία τον Οκτώβριο του 2018, η Μέγκαν δεν κατάλαβε γιατί έπρεπε να σφίξει τα χέρια των ανθρώπων ή να κάνει περιπάτους. Το προσωπικό φέρεται να την άκουσε να λέει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν πληρώνομαι για αυτό».

Στους The Times, ο Λόου περιγράφει επίσης τη στάση της δούκισσας του Σάσεξ προς το προσωπικό της, περιγράφοντας μια συνάντηση στην οποία η Μέγκαν φέρεται να επικρίνει μια νεαρή γυναίκα μπροστά σε συναδέλφους της για ένα σχέδιο που είχε παρουσιάσει. Αφού η γυναίκα της είπε ότι θα ήταν δύσκολο να εκτελέσει ένα νέο σχέδιο, η Μέγκαν είπε: «Μην ανησυχείς. Αν υπήρχε κυριολεκτικά κανένας άλλος που θα μπορούσα να ζητήσω να το κάνει αυτό, θα τον ρωτούσα αντί για σένα».

Η Μέγκαν λέγεται ότι επέπληττε επανειλημμένα το προσωπικό, κάτι που οι δικηγόροι της αρνήθηκαν κατηγορηματικά πέρυσι. Πηγές του παλατιού ισχυρίστηκαν επίσης ότι στο ζευγάρι αποστέλλονταν συνεχώς δώρα από εταιρείες μόδας, αρωμάτων και κοσμημάτων όταν ζούσαν στο παλάτι του Κένσινγκτον.

Αρνούνταν ωστόσο τα είδη πολυτελείας, τηρώντας το πρωτόκολλο ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν δέχονται εμπορικά δώρα, κάτι που υποστηρίζεται ότι οδήγησε σε συγκρούσεις με τη Μέγκαν.