ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ για Nord Stream: Η επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των συμμάχων θα απαντηθεί

NATO
Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το ΝΑΤΟ
AP

«Οποιαδήποτε εσκεμμένη επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των Συμμάχων θα αντιμετωπιζόταν με μια ενωμένη και αποφασιστική απάντηση», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε το ΝΑΤΟ αναφορικά με τα πλήγματα που υπέστη ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream, κάνοντας λόγο για δολιοφθορά και φωτογραφίζοντας την ίδια ώρα την Ρωσία.

«Οποιαδήποτε εσκεμμένη επίθεση κατά των ζωτικών υποδομών των Συμμάχων θα αντιμετωπιζόταν με μια ενωμένη και αποφασιστική απάντηση» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ

«Η ζημιά στους αγωγούς Nordstream 1 και Nordstream 2 σε διεθνή ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα προκαλεί βαθιά ανησυχία. Όλες οι διαθέσιμες επί του παρόντος πληροφορίες δείχνουν ότι αυτό είναι αποτέλεσμα εσκεμμένων, απερίσκεπτων και ανεύθυνων πράξεων δολιοφθοράς. Αυτές οι διαρροές προκαλούν κινδύνους στη ναυτιλία και σημαντική περιβαλλοντική ζημιά. Υποστηρίζουμε τις έρευνες που διεξάγονται για να διαπιστωθεί η προέλευση της ζημιάς.

Ως σύμμαχοι έχουμε δεσμευθεί να προετοιμασθούμε για την αποτροπή και την άμυνα κατά της εξαναγκαστικής χρησιμοποίησης της ενέργειας και άλλων υβριδικών τακτικών από κράτη ή μη κρατικούς παράγοντες. Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών των συμμάχων θα συναντήσει ενωμένη και αποφασιστική απάντηση».

Σχετικές ειδήσεις:

Nord Stream: Το πλήγμα στον αγωγό δείχνει κλιμάκωση της αναμέτρησης Ευρώπης και Ρωσίας

Nord Stream - Αποκάλυψη CNNi: Στίγμα πλοίων του ρωσικού ναυτικού κοντά στα σημεία των διαρροών

Nord Stream: Ολική καταστροφή του αγωγού φυσικού αερίου - Εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή