ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Θρήνος από έκρηξη βόμβας -Μια μαθήτρια νεκρή (βίντεο)

Ιταλία: Θρήνος από έκρηξη  βόμβας -Μια μαθήτρια νεκρή (βίντεο)

Σοκ και θρήνος στην Ιταλία από φονική έκρηξη έξω από σχολείο στην Ιταλία.

Μια μαθήτρια υπέκυψε στα τραύματά τους και μια χαροπαλεύει, θύματα της έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Μπρίντιζι της Νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, νεκρή είναι η δεκαεξάχρονη Μελίσσα ενώ η φίλη της Βερόνικα, που σύμφωνα με πολλά πρακτορεία και εφημερίδες ήταν επίσης νεκρή, στην πραγματικότητα έχει τραυματισθεί και η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Ήδη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο έξι μαθητές που φέρουν τραύματα.

Η έκρηξη στο σχολείο Μορβίλλο Φαλκόνε του Μπρίντιζι, προκλήθηκε από δυο φιάλες υγραερίου που είχαν τοποθετηθεί πίσω από μεγάλη διαφημιστική πινακίδα.

«Πρόκειται για μια κτηνώδη επίθεση», δήλωσε ο διευθυντής αστυνομίας της πόλης. Ο δήμαρχος του Μπίντιζι, Κόζιμο Κονσάλες, συμπλήρωσε ότι «είναι ένα χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, μια επίθεση χωρίς προηγούμενο».

Τραγική εικόνα τα γεμάτα αίματα τετράδια και σακίδια των μαθητών που βρίσκονται έξω από το σχολείο.

Τα ιταλικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι «δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ότι στις 23 Μαΐου, σε λίγες ημέρες, δηλαδή, θα είναι η επέτειος από τα είκοσι χρόνια της δολοφονίας του εισαγγελέα Τζοβάννι Φαλκόνε, της γυναίκας του, Φραντσέσκα Μορβίλλο και των σωματοφυλάκων του, που είχε ``υπογράψει`` η Κόζα Νόστρα, στο Καπάτσι της Σικελίας».

Πρόκειται για εισαγγελέα - σύμβολο, σημείο αναφοράς για όσους μάχονται την μαφία. Παράλληλα, όμως, εκτιμάται ότι με την σημερινή επίθεσή της, η μαφία της Απουλίας, θέλει να στείλει και ένα μήνυμα στους εμπόρους που αντιστέκονται και δεν θέλουν να καταβάλλουν το ειδικό «χαράτσι», για την δήθεν προστασία των επιχειρήσεών τους από το μαφιόζικο παρακράτος.