ΚΟΣΜΟΣ

Παρά λίγο τραγωδία στη Χιλή - Κατέρρευσε κερκίδα γεμάτη με οπαδούς - Απίστευτα βίντεο

Oπαδοί κρέμονται απο διαφημιστική πινακίδα
Oπαδοί κρέμονται απο διαφημιστική πινακίδα
ΑΡ

Αρκετοί οπαδοί τραυματίστηκαν όταν τμήμα ενός σταδίου στο Σαντιάγο της Χιλής κατέρρευσε την Παρασκευή κατά τη διάρκεια μιας ανοιχτής προπόνησης που διοργάνωσε τοπικός σύλλογος

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο Σαντιάγο της Χιλής, όταν κατέρρευσε κερκίδα γεμάτη οπαδούς, κατά τη διάρκεια ανοιχτής προπόνησης της ομάδας Colo Colo.

Πλάνα που μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες υποστηρικτές της ομάδας να ζητωκραυγάζουν στην κερκίδα πριν αυτή υποχωρήσει από το βάρος τους. Το στάδιο, το οποίο χωράει πάνω από 45.000, φιλοξενούσε μια εναρκτήρια προπόνηση, αλλά πολλοί οπαδοί τραυματίστηκαν. Είχαν συγκεντρωθεί μέσα στην αρένα για να γιορτάσουν μεταξύ άλλων τα 33 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του σταδίου, αναφέρει η Mirror.

Η Colo Colo σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως λυπάται για το περιστατικό, σημειώνοντας πως κάποια άτομα σκαρφάλωσαν σε μια διαφημιστική κατασκευή, όπου χοροπηδούσαν με αποτέλεσμα αυτή να καταρρεύσει.

«Δυστυχώς κάποιοι από τους εμπλεκόμενους τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο», σημειώνει ο σύλλογος χωρίς να δίνει αριθμό τραυματιών. Οι ιθύνοντες της ομάδας πρόσθεσαν ότι θα αφαιρέσουν εντελώς την κατεστραμμένη κατασκευή για να αποφευχθεί παρόμοιο ατύχημα στο μέλλον.

«Επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας και την προθυμία μας προς τις αρχές να συνεχίσουν να κάνουν όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των οπαδών μας», τονίζεται.

Σύμφωνα με το ESPN, η ανοιχτή προπόνηση του Cοlo Colo, γνωστή ως «Arengazo», είναι μια παράδοση του συλλόγου όπου οι οπαδοί μπορούν να παρακολουθούν την ομάδα τους μέσα στο στάδιο ενόψει σημαντικών αγώνων. Aύριο Κυριακή (2/10) η ομάδα έχει ντέρμπι με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα για το πρωτάθλημα Χιλής.

Ta ατυχήματα στο στάδιο, ανάμεσά τους ένα θανατηφόρο το 1993, είχαν ως αποτέλεσμα να εκσυγχρονιστεί το στάδιο και να μειωθεί η χωρητικότητά του. Το Estadio Monumental χρησιμοποιήθηκε για δύο αγώνες του Copa America το 2015.