ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Tουλάχιστον 43 νεκροί, κυρίως γυναίκες, από την επίθεση στο πανεπιστήμιο

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση σε πανεπιστήμιο της Καμπούλ
Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση σε πανεπιστήμιο της Καμπούλ
Α.Ρ

Ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση σε πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν γίνεται ακόμη βαρύτερος.Τουλάχιστον 43 άνθρωποι κυρίως νεαρές και κορίτσια, έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε πανεπιστήμιο της Καμπούλ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

«Σαράντα τρεις νεκροί. 83 τραυματίες. Τα θύματα είναι κυρίως νέες και κορίτσια», ανέφερε η αποστολή μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως αναμένει ότι ο αριθμός των θυμάτων πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή στο εκπαιδευτικό κέντρο Kaaj, σε μια γειτονιά που κατοικείται κυρίως από Χαζάρες – μια εθνική μειονοτική ομάδα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό καταπίεση.

Οι φοιτήτριες έδιναν πρακτικές εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο, όταν σημειώθηκε για πρώτη φορά η έκρηξη, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ Khalid Zadran. Εκτός από τους νεκρούς, τουλάχιστον 56 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αναφορές από νοσοκομεία.

«Τα θύματα είναι όλα μεταξύ 18 και 25 ετών και τα περισσότερα από αυτά ήταν στην τάξη για να δώσουν εξετάσεις. Ένα άτομο ήταν ήδη νεκρό κατά την άφιξη και ένα άλλο πέθανε μετά την εισαγωγή του», ανέφερε η δήλωση.