ΚΟΣΜΟΣ

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον Υγροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου

Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον Υγροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου
Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στον υγρότοπο Ναυπλίου.
Eurokinissi

Κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνονται σε όλη την Ευρώπη εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch). 

Οι Φίλοι του Υγροτόπου Ναυπλίου - Νέας Κίου συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών διοργάνωσαν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου μια γνωριμία με τα πουλιά του υγρότοπου.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική εταιρεία που φέτος συμπληρώνει σαράντα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ.Π.Ε. Νέας Κίου Αργολίδας.

Δείτε την gallery:

"Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ένα ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.